Actori în vogă, umor spumos, un spectacol ce readuce în urbe o vedetă aflată de mulți ani în topul preferințelor publicului timișorean: Claudiu Bleonț. O invitație-magnet pentru a mobiliza o consistentă parte a publicului timișorean dornic de teatru. Luni, 30 octombrie, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara are loc spectacolul de teatru „Prenumele”, în regia lui Răzvan Săvescu. 

Alături de Claudiu Bleonț, distribuția show-ului îi reunește pe actorii Mihai Călin, Alina Chivulescu (care joacă rolul Bella în serialul „La bloc”), Ecaterina Ladin  și Leonid Doni (cunoscuți pentru rolurile Dalida și polițistul Robi din serialul „Las Fierbinți”) într-o comedie mustind de vervă și o dezbatere de-a dreptul savuroasă. 

Comedia „Le Prenom”, scrisă de francezii Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière,  a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor și cântăreț Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată și pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la premiile César în 2013. Textul a fost montat în România de regizorul Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru și filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul „La Bloc”, piesa de teatru „Popcorn” de Ben Elton și producția cinematografică, parțial filmată în New York, „America, venim!”. Povestea este așa: Vincent, un agent imobiliar de succes și în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou și cumnatul său Pierre, profesor la universitate. Soția sa Anna, specialistă în modă, și prietenul acestora din copilărie, Claude, trombonist la  orchestra simfonică radio, îl însoțesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanșează o cascadă de situații comice neprevăzute și dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia lor. 

Biletele au, în funcție de loc, prețuri de 80 și de 100 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Delia GRIGORE