Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timișoara, cu un concert inedit. Pascal Contet va concerta, împreună cu orchestra Filarmonicii „Banatul”, vineri, 3 noiembrie 2017, de la ora 19, la sala „Capitol”.

Concertul, dirijat de maestrul Gheorghe Costin, va conține opt lucrări, dintre care șapte în primă audiție.

De mai bine de 20 de ani, Pascal Contet se dedică acordeonului, instrument căruia i-a conferit noblețe prin talentul său și pe care l-a impus în domenii diverse (muzică contemporană, jazz și chiar teatru). Începând din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretând în premieră concerte ale celor mai importanți compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaïdoulina, Bruno Mantovani etc.

Ca solist, a cântat alături de orchestre celebre, precum Orchestra Natională a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elveției Romande sau Orchestra de Cameră de la Lausanne.

Numeroase distincții îi însoțesc parcursul. Printre altele, acesta este nominalizat drept „Artistul anului” la Victoires du jazz 2007 pentru albumul „Nu”.

Pascal Contet este pentru a doua oară la Timișoara. Acesta i-a încântat pe melomanii din orașul de pe Bega la ediția din 2016 a Festivalului „Intrada”. În acest an, concertul face parte din turneul său „Fiesta latina”, care se va desfășura la Arad și Timișoara în acest sfârșit de săptămână.

Biletele costă 20 de lei, 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari și 30 de lei la lojele centrale. Pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii, orar: luni-miercuri-vineri, orele 10-14; marţi-joi, orele 14-19. Biletele pot fi cumparate şi cu o oră înainte de începerea concertului.

A. BORBELY