Manuela Marchiș este prima artistă invitată în studioul „Artouching”, expoziţia sa urmând să deschidă calea pentru o călătorie spre inima iubitorilor de artă. Manuela Marchiș, cunoscută și sub pseudonimul Pilestra, este creatoare de artă, vocea sa unică şi abordarea diferită a artei o aduc în prim-planul iubitorilor de frumos ca fiind o artistă complexă.
Arta Manuelei Marchiş ţinteşte interiorul fiinţei umane, chiar centrul fiinţei, şi îşi propune să aducă armonia între toate lucrurile. Poarta acestui centru al fiinţei este inima, iar prezenţa artistei în studioul „Artouching” va deschide calea pentru o călătorie spre inima fiecărui privitor al artei.
Seria „Trasee” va fi deschisă de expoziţia de grafică, sculptură şi video, intitulată „Calea mea este în inimă” a Manuelei Marchiș. Artista va prezenta o proiecție video, creată din seria porților simbolice, o sculptură și o lucrare grafică originală, toate acestea pe fundalul unui performance semnat Pilestra, care cântă în „idioglosia”, o limbă imaginară, creată de artista însăși, „axată pe vibrațiile noului cuvânt”.
Referindu-se la arta sa, artista a spus, „în măsura în care începem să ne adâncim în ființa noastră interioară ajungem să ne cunoaștem propria conștiință, ființa noastră devenind tot mai centrată. Acțiunile făcute de conștiință vor reflecta moralitate, descoperind în noi sentimente de responsabilitate universală, iubire și compasiune”.
Cu ocazia evenimentului „Heartouching” va fi lansată şi platforma „Digital Canvas”, un spațiu în care artiștii sunt invitați să-și proiecteze lucrările.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, cu începere de la ora 20 (Splaiul Peneş Curcanul, nr. 4-5, et. 1, ap. 30, Timișoara).
Cornel Seracin