În spațiul clădirii fostei fabrici de țigarete din Timișoara se va inaugura joi, 5 aprilie, cu începere de la ora 18:30, un proiect cooperativ de artă digitală.

„Super Nul” este o expoziție de grup care conține lucrări de artă digitală, video, sculptură, instalație și o lectură publică a cărții-program „Brâncuși Împotriva Statelor Unite” (cu acordul autorului). 

Expoziția urmărește să demonstreze potențialul estetic al tehnologiei. De asemenea, prin inaugurarea expoziției, organizatorii doresc să dinamizeze cultura din comunitatea locală, tinerii artiști care expun, fiind interesați de noi mijloace de expresie și de influența internetului și a tehnologiei în viața cotidiană.

Organizatorii expoziției sunt Asociația culturală „Miscelaneu” (prescurtat  „Misc”) și „Lapsus Art Space”. 

Asociația culturală „Miscelaneu” este o asociație nonguvernamentală, non profit, care are ca scop crearea unui spațiu fizic de prezentare a artei, fotografiei și a artelor performative în Timișoara. „Misc” urmărește dezvoltarea culturală urbană echilibrată cu intenția de a implica și de a atrage comunitatea timișoreană în scena artistică contemporană emergentă.

„Lapsus Art Space” este un proiect curatorial și galerie independentă non-profit, cu focus pe scena locală de artă emergentă, fondat și administrat de artiștii Alexandru Boca și Cătălin Bătrânu, într-un context din care lipsește total acest tip de format expozițional. „Lapsus” încurajează dialogul activ și deschis între artiști, curatori și public, urmărind feedback și generare de conținut. 

Vernisajul expoziției „Super Nul” va avea loc în data de 5 aprilie 2018. Participă Edith Torony, Cătălin Bătrânu, Boca Alexandru (curator), Lera Kelemen, Bogdan Tomșa, Ciprian Tauciuc, Liviu Jurca, Remus Dăescu, Andrei Pituț, Dona Arnakis, Silvia Moldovan.

Expoziția rămâne deschisă pentru vizitare, până în 22 aprilie 2018.

Cornel Seracin