România 100 și Anul European al Patrimoniului Cultural sunt sărbătorite într-un mod inedit la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin intermediul elevilor de la Școala de Arte din Timișoara.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează joi, 10 mai, la ora 18, vernisajul expoziției de fotografie „Din suflet de român”.

Elevii claselor de cine-foto – prof. Cosmin Danciu și prof. Constantin Huțanu și clasa design vestimentar – prof. Gabriela Muscan aduc clădirile de patrimoniu din Piața Unirii în curtea franciscană printr-un eveniment în care fotografia narează povestea locurilor din Timișoara, iar tradiția este recuperată prin intermediul elementelor de design vestimentar.

La eveniment va participa reputatul critic de artă timișorean prof. dr. Gabriel Kelemen.

„Ne dorim ca toți cei care participă la evenimentul nostru din 10 mai să își deschidă sufletul pentru valorile tradiționale prin intermediul câtorva elemente de inspirație tradițională și să poarte un element vestimentar specific (ie, brâu, catrință, cercei, coroniță etc.), aducând astfel un omagiu culturii tradiționale într-un an în care avem o dublă aniversare: centenarul marii uniri și anul european al patrimoniului cultural”, a declarat Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. (A.B.)