„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” este un lungmetraj ce va fi proiectat la Timișoara, miercuri, 27 iunie 2018, cu începere de la ora 19. Filmul este debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, iar în rolurile principale sunt Silvana Mihai și Florentina Năstase.

Filmul este distribuit de Transilvania Film și a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar premiera internațională o va avea la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie - 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

În „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu a răspuns: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva”.

Subiectul filmului este legat de începutul „unei povești de dragoste” între două persoane de gen feminin. Cele două personaje găsesc lucrurile care le apropie, dar, mai târziu, sunt nevoite să înfrunte și lucrurile care le despart. 

Cele două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai se află în rolul lor de debut în acest film, iar scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine, Mihai Marius Apopei, este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designer-ul de sunet Mihnea Bogos.

La Timișoara, proiecția acestui film va avea loc la „Ambasada” (str. Anton Seiler, nr. 7), iar prețul unui bilet este de 10 lei și se poate achiziționa de la locul de proiecție.

  

Cornel Seracin