Comedia „Insomniacii”, semnată de Mimi Brănescu, în regia lui Sorin Militaru, se va juca la Timișoara, pe scena Operei Române, luni, de la ora 19. Distribuţia îi reuneşte pe Liviu Cheloiu, George Constantinescu și Grigore Marin.
O comedie despre banalitatea vieții și drama condiției umane, despre oameni rătăcind în absurd, care se agață de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranța ieșirii din anonimat.
Trei nebuni care se întâlnesc noaptea în parc, pentru că la fel ca mulţi dintre noi, suferă de insomnie. Dorinţa ieşirii din anonimat, din banalitatea vieţii şi a condiţiei umane dramatice, îi coduc la o serie de aberaţii născute din gânduri revelatoare şi rătăciri în absurd, într-un dialog amuzant despre… povestea lui Harap-Alb, extratereştri, oameni-păianjeni, descoperiri şi alte asemenea. Spectacolul este demonstrația perfectă a faptului că, în mișcarea sa browniană, universul interior al fiecăruia, indiferent de legile absurde care îl guvernează, se poate ciocni de altele, asemenea, având ca efect nu un impact cutremurător, ci un imprevizibil umor de situație.
Biletele costă 60, 70 și 80 de lei și pot fi cumpărate online sau de la casieria Operei, orar: duminică-vineri, 11-19. (A.B.)