Duminică, 16 iunie, între orele 11-11.50, în sala Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) va avea loc spectacolul muzical pentru copii „Din copilăria mea...”. Pus în scenă de teatrul de păpuși GONG din Sibiu și realizat împreună cu grupul RIFF, spectacolul este potrivit pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani. Piesa are ca temă cea mai frumoasă perioadă a vieții: copilăria. Inocentă, veselă, lipsită de griji, ferită de greutăți și mai ales plină de speranță.

"Sunt transpuse pe scenă momentele din viața de zi cu zi a unor prieteni, colegi de scoală: o plimbare pe role, vacanța de vară, o vizită la un post de radio care transmite muzică pentru copii, școala, învățătura.
Nu lipsește suspansul, apar personaje misterioase, ciudate... dar totul se rezolvă în evenimentul anului: CARNAVALUL. Din copilăria mea… este un spectacol muzical, cele zece cântece compuse de Florin Grigoraș și interpretate live de formația RIFF crează momente dinamice, interactive, copiii sunt prinși în balansul ritmului și cântă cu mare plăcere refrenele antrenante", spun organizatorii.

Păpușile, ce reprezintă personajele povestirii, vor fi ca de obicei atracția principală. Iar farmecul acestora va fi amplificat de mânuirea ingenioasă și de jocul actorilor: Mihaela Grigoraș, Iulia Lazăr, Ovidiu Oltean și Ilie Lazăr.

Un spectacol educativ, unde spectatorii sunt îndemnați să aprecieze prietenie, cinstea, lucrurile făcute cu chibzuință, școala, muzica de calitate și nu în ultimul rând prestația artistică.

Dai tempi de la mia infanzia... varianta în limba italiană a spectacolului, a fost prezentată în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2016 la cea de-a VII –a ediție a International Kids Carnevale, o secţiune importantă a Carnavalului de la Veneţia.

Grupul RIFF a fost înfiinţat în 1970 la Sibiu de Florin Grigoraș şi în primii ani de activitate a purtat numele Sonic. Sub acest nume au fost efectuate primele înregistrări radio şi primele apariţii la TVR. Componenţa iniţială: Florin Grigoraş - ghitară bas, voce, Gabriel Tudor - ghitară, Radu Voicu - baterie şi Ninei Popşa - solist vocal. Din anul 1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală, RIFF şi începe o perioadă de lungi şi intense turnee în ţară, ajungându-se astăzi la peste 3 500 de concerte. În toţi aceşti ani formaţia a participat la numeroase festivaluri şi gale, obţinând multe premii sau susţinând recitaluri.

Biletele se găsesc la casieria sălii de spectacole.

Ioana NICOLESCU