Cea de-a patra ediție a festivalului „Street Food” este în plină desfășurare în aceste zile, în Parcul Rozelor din Timișoara. Începută joi, 20 iunie, această ediție a festivalului aduce tuturor celor care doresc să participe o călătorie culinară, dar și culturală, în jurul lumii, gurmanzii având de făcut alegeri grele, pentru că „sunt aproape 60 de truck-uri” cu fel de fel de preparate gustoase care așteaptă să fie descoperite.
„Street Food Festival” este un concept de festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. An de an festivalul a atras tot mai mulți „pofticioși” și participanți, iar în anul 2018 festivalul a fost vizitat de peste 800.000 de persoane care au avut ocazia să încerce rețete ingenioase și să participe la activităţi recreative. „Revoluţia street food a avut un impact însemnat şi la nivel de comunitate prin conştientizarea nevoii de a-I ajuta pe cei defavorizaţi sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, organizatorii acestui eveniment.
Ediția ce se desfășoară acum în Parcul Rozelor din Timișoara, este considerată ca fiind „una specială pentru că întreaga zona de festival este gândită ca fiind un punct de intersecție culturală și culinară”. Parcul timișorean a fost împodobit cu decoruri deosebite, iar zonele special amenajate au menirea să întregească atmosfera de bună dispoziție a acestei ediții ce se desfășoară la Timișoara. Astfel, participanții la festival se vor simți ca-n, Mexic, America sau Asia, cu mâncarea, decorul și vibe-ul de acolo, fără a avea nevoie de vreun pașaport. Participanții care vor consuma mâncarea pusă la dispoziție de organizatori, vor avea parte de preparate din cele mai deosebite și apetisante.
Muzica bună nu va lipsi de la această ediție a festivalului dedicat, în special, gurmanzilor, de la startul ediției în curs urcând pe scenă mai multe formații, sâmbătă, 22 iunie, în concert fiind formațiile „Jurjak” și „Byron”, D.J., precum „Puiu” și „Gopo”, întregind, mai devreme, atmosfera de sâmbătă a festivalului din Parcul Rozelor. Pe scena de concert a acestei ediții a festivalui de la Timișoara a mai urcat formația „Moonlight Breakfast”, iar duminică, 23 iunie, pe scena din Parc urmează să susțină concert, formațiile „Taraf de Caliu” și „Golan”, această ultimă trupă urmând să încheie seria concertelor acestei ediții a festivalului timișorean.
Așadar, inclusiv duminică, 23 iunie, în Parcul Rozelor din Timișoara și pe strada din fața parcului, pentru toți participanții, muzică, mâncare după rețete deosebite, bere, suc, limonadă, toate în cea de-a parta ediție a „Street Food Festival”, un festival susținut de Primăria Municipiului Timișoara.