Proiectul intitulat Tabăra de Creație Artistică și Documentare „Clisura Dunării” a fost susținut de către Primăria Moldova Nouă și s-a desfăşurat în intervalul 24-30 iunie 2019 la o pensiune din comuna cărășeană Pescari (Coronini). Tabăra de Creație Artistică și Documentare „Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației „Dunărea Moldova Nouă” cu sediul în localitatea Moldova Nouă, scopul acestei asociații, de la înființarea ei, fiind să sprijine dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării puternic afectată de activitățile de minerit.
Potrivit organizatorilor taberei, proiectul „reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării”.
În aceată tabără au fost prezenți, invitați, 10 artisti plastici profesionişti din mai multe tări (Israel, Lituania, Polonia etc.) care au lucrat în diferite tehnici, acrilic, ulei, sau tehnici mixte, prin care au încercat „să surprindă atmosfera și motivele locului”. Artiştii invitați, de către curatorul taberei, Costin Brăteanu, au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Mátyás László, Duška, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkūnaitė -Vikeliene, Ewa Miazek, Lena Khvicia.
Pentru ca publicul iubitor de artă să poată admira lucrările realizate în Tabăra de Creație Artistică și Documentare „Clisura Dunării”, acestea vor fi expuse în Galeria primăriei municipiului Timișoara, într-o expoziție. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 26 septembrie, cu începere de la ora 17, în spațiul galeriei amintite. În luna octombrie, expoziția va fi deschisă la Reșița, în spațiul galeriei Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Reșița, „Agora”.

Cornel Seracin