Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, traversează o perioadă financiară dificilă ce primejduiește desfășurarea firească a activității artiștilor care se află în această organizație.
Amprenta profundă a activității artiștilor creatori de artă frumoasă din Timișoara, dar și din alte localități ale Banatului, a marcat istoria municipilul de pe Bega în deceniile ce au trecut din acest secol, dar și din secolul trecut, parcursul filialei din Timișoara a U.A.P.R-ului resimțind, în tot acest răstimp, perioade de apogeu în creația artiștilor, dar și perioade mai încordate, neajunsurile, mai ales de ordin material, generând situații dificile.
Asociația „Dialoguri Contemporane” în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici - Filiala Timișoara, împreună cu o echipă de voluntari ce au decis să se alăture unui demers de îmbunătățire a situație artiștilor plastici și a U.A.P.R. - Filiala Timișoara, organizează un eveniment de artă vizuală, sub egida „Investiți în Artă”, evenimentul beneficiind de susținerea Universității de Vest Timișoara, Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, Muzeul Național al Banatului, Televiziunea Timișoara, Radio Timișoara etc. În cadrul acestui eveniment, se vor putea achiziționa lucrări de pictură, grafică și sculptură, create de artiștii ce se află în componența U.A.P.R. - Filiala Timișoara.
Evenimentul va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, cu începere de la ora 19, într-o locație din comuna timișeană Moşniţa. Pentru că locurile la acest eveniment sunt limitate, invitația, pentru cei interesați, este una nominală și se poate obține până în data de 8 noiembrie 2019.
Confirmarea participării la acest eveniment de susținere a artiștilor palstici din Banat și a U.A.P.R.-Filiala Timișoara, se poate realiza, potrivit organizatorilor, printr-un apel telefonic la numerele: 0722 534634 - Gabriela Ciucă și 0734 892829 - Bianca Tat.

Cornel Seracin