Joi, 12 decembrie a.c., în cadrul festivității de premiere a celei de-a doua ediții a Concursului Național „Minecraft pentru Educație”, organizat de către Fundația Eos împreună cu Microsoft România (sub egida Proiectului „România Educată”, proiect inițiat de Președintele României), elevii Beatrice Buzneac și Alexandru Olaru din clasa a IX-a Filologie de la Liceul Teoretic „Vlad Țepeș” Timișoara (coordonați de către d-na prof. Silca Ivașcu-Ilici) au obținut Locul III la Categoria „Clasele IX-X”.
De asemenea, elevii Roberta Yessenia Bonta, Radu Andrei Micota și Alessia Iasmine Spînu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara (coordonați tot de către d-na prof. Silca Ivașcu-Ilici) au obținut Locul II la Categoria „Clasele V-VI”.
La această ediție au participat peste 400 de echipe (fiecare alcătuită din doi-trei elevi) din unități școlare (gimnaziale și liceale) din întreaga țară.
Concursul a fost structurat pe patru secțiuni, și anume pentru clasele V-VI, clasele VII-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII.
Juriul care a evaluat proiectele a fost format dintr-o echipă multidisciplinară de experți în domeniile de educație, IT, design și societate civilă. (T.C.)