La 250 de ani de la nașterea ilustrului compozitor Ludwig van Beethoven, Filarmonica Banatul și Institutul Francez invită timișorenii la un concert simfonic, condus de dirijorul francez Michael Cousteau. Spectacolul va avea loc vineri, 7 februarie, de la ora ora 19, la Filarmonica "Banatul" din Timișoara. 

Orchestra simfonică a Filarmonicii, alături de solistul Dragoș Mihăilescu, la pian, vor interpreta următoarele lucrări: Uvertura Coriolan, Op. 62, Concertul pentru pian și orchestră nr. 4, în Sol major, Op. 58, Simfonia nr. 1 în Do major, Op. 21.

Biletele pot fi cumpărate de la casierie, anticipat (L, Mi, V: 10-14; Ma, J: 14-19) sau cu o oră înainte de începerea concertului.

Michael Cousteau s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. A decis să devină dirijor după ce a studiat inițial istoria şi filosofia. După ce participă la numeroase master-class-uri, devine responsabil pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre din Franța și din străinătate: Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg etc.
Michael Cousteau a mai dirjijat Orchestra Filarmonicii Banatul în 2014 și în mai 2019, însoțit de solista Diana Ciocârlie, în cadrul unui turneu național ocazionat de Sezonul România-Franța.

Dragoș Mihăilescu a studiat pianul la Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara şi apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti, absolvit în anul 1982. Din acelaşi an activează ca pianist al Filarmonicii Banatul din Timişoara. Din anul 1990 este şi cadru didactic la Facultatea de Muzică din Timişoara. Solistul s-a impus în viaţa muzicală din țară printr-o apreciată activitate solistică, susţinând recitaluri şi concerte cu orchestrele simfonice ale celor mai importante centre muzicale din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu etc.) A obținut numeroase premii la concursuri naționale de interpretare și a făcut parte din juriul unor concursuri naţionale şi internaţionale: Concursul internaţional de pian de la Braşov (1994, 1995) şi Concursul internaţional de pian Ella Philipp, Timişoara (2008). (I.N.)