Teatrul Național Timișoara îi așteaptă pe iubitorii artei teatrale la spectacolul „O scrisoare pierdută”, de I.L.Caragiale, duminică, 9 februarie, de la ora 19, în Sala Mare. Spectacolul este semnat de Ada Lupu.
Distribuția: Călin Stanciu Jr., Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Ion Rizea, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Flavius Retea, Ionuţ Iova și Claudia Ieremia.
Campanie electorală undeva, în provincie. Avocatul Nae Caţavencu vrea să fie ales cu orice chip, drept pentru care nu se sfieşte să îl şantajeze pe Tipătescu, tînărul prefect al judeţului, cu scrisoarea de amor pierdută de iubita lui, Zoe Trahanache, soţia şefului local al partidului, „prezident în numeroase comitete şi comiţii”. Zoe se foloseşte de toate argumentele să îşi convingă iubitul şi soţul să cedeze şantajului şi, deşi izbuteşte, politica „de la centru” impune un necunoscut: Agamemnon Dandanache. Între timp, versatul Trahanache nu stă degeaba, balanţa se înclină în sens invers, şantajistul devine şantajat, şedinţa de numire oficială a candidatului se încheie cu o bătaie organizată de poliţistul
Pristanda în înţelegere cu „şeful”, iar Caţavencu îşi pierde pălăria în care ascunsese scrisoarea buclucaşă care, cu inocentul ajutor al Cetăţeanului turmentat, ajunge din nou în posesia frumoasei şi necugetatei Zoe.
Biletele costă între 30 și 80 de lei şi pot fi cumpărate de la agenţiile Teatrului din str. Mărășești nr. 2 şi de la Sala 2 din Parcul Civic, de marți până duminică, între orele 11- 19, telefon 0256-201.117 sau online. (A.B.)