Vineri, 13 martie, Asociația „Dialoguri Contemporane” urma să inaugureze două expoziții de pictură ale artistului vizual Marcel Bunea. Expoziția „Spectrul Iubirii” a fost programată să aibă vernisajul la Muzeul Național al Banatului, Mansarda B1, Bastion Maria Theresia, iar expoziția intitulată „Spectrul Speranței” să fie inaugurată la Galeria „Pygmalion”. Lucrările ambelor expoziții au fost așezate pe simeze, totul fiind în rânduială, dar pentru că activitatea muzeelor cu publicul a fost sistată prin hotărâri luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și de Grupul de Suport Tehnic, pentru combaterea epidemiei de coronavirus, vernisajele celor două expoziții au fost amânate.


„Marcel Bunea își țese, cred, autoportretul, ori își pictează în manieră abstractă un sui generis curriculum vitae. Altfel spus, își pictează timpul său interior”, a comentat, referitor la artistul Bunea, prof. univ. dr. Cristian-Robert Velescu care urma să prezinte cele două expoziții.


Referindu-se la artă, artistul vizual Marcel Bunea a transmis, prin intermediul unei postări publice: „Arta nu trebuie să emoționeze la modul primitiv ci să ne pună în situația de-a gândi asupra a ceea ce ne înconjoară și asupra a ceea ce este în noi, în străfundurile conștiinței noastre”.


Acum, pentru că activitatea muzeelor și a galeriilor a fost sistată, iubitorii de artă se pot bucura de lucrările expuse, deocamdată, doar virtual, accesând pagina de facebook a Asociației „Dialoguri Contemporane”, www.facebook.com/Dialoguri.Contemporane/. Curator al celor două expoziții este Gabriela Ciucă, președinte, Asociația „Dialoguri Contemporane”.

https://www.facebook.com/djctimis/videos/3193057910728310/UzpfSTEwMzI4MDk3NjAwOTg5MzE6Mjg5NTYxNjA2NzE1MTYxNQ/

https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/videos/1076086472747479/UzpfSTEwMzI4MDk3NjAwOTg5MzE6Mjg5NTAwNDcxNzIxMjc1MA/

Cornel Seracin