Teatrul Național așteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul său în serile de spectacol. Până atunci însă, timișorenii sunt invitați la teatru… de acasă. 

„Cu multă emoție ne pregătim pentru serile magice în care ne vom întâlni din nou față în față, pe scenele și în sălile de spectacol ale Teatrului Național. Până atunci, vă dăm întâlnire la dumneavoastră acasă! Vă invităm să transformați fotoliul în scaun de spectator în fiecare miercuri, vineri și duminică de la ora 20”, transmit reprezentanții instituției culturale.

Toate spectacolele sunt disponibile pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara din 25 martie, până vineri, 1 mai 2020; spectacolele pot fi accesate de pe site-ul www.tntimisoara.com, cât și de pe conturile de Facebook, Instagram și Twittter ale Teatrului Național.

Seria „Întâlniri la voi acasă” începe cu unul dintre cele mai atrăgătoare titluri din repertoriul Teatrului Național, „Sunt o babă comunistă”, pe un scenariu de Călin Ciobotari, după romanul lui Dan Lungu. 

Dincolo de hohotul de râs, de muzică și de lumină, această comedie plină de energie pune în discuție dilema de viață a unei generații întregi și oferă un moment de reală comunicare pe o temă a trecutului care pare să modeleze încă prezentul. Alături de cei doi protagoniști interpretați de Claudia Ieremia și Ion Rizea, din distribuție fac parte Matei Chioariu, Roberta Popa, Doru Iosif, Călin Stanciu jr., Alecu Reus, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Iuliana Crăescu, Romeo Ioan, Ionuț Iova, Raul Lăzărescu, Răzvan Ciocoi și Marin Lupanciuc. Regia artistică este semnată de Antonella Cornici, scenografia de Inocențiu Ieremia, coregrafia de Victoria Bucun; conceptul video de Andrei Cozlac, iar cel sonor de Sebastian Hamburger.

Teatrul Național oferă publicului înregistrarea premierei spectacolului din 3 noiembrie 2019, evenimentul care a deschis FEST - FDR 2019. La finalul spectacolului, poate fi urmărită și discuția dintre creatorii spectacolului, inclusiv autorul, și publicul din seara respectivă. 

Seria continuă cu un hipnotic spectacol de teatru-dans, creat la Teatrul Național de un extraordinar coregraf al Europei – Pál Frenak. Este vorba despre „Prin vis”, un spectacol la intersecţia dansului cu teatrul şi filmul, un fascinant și emoționant road-movie „pe dos”, în care poveștile se articulează în jurul unui vechi Cadillac. Spectacolul este disponibil online începând de vineri, 27 martie, ora 20. (I.N.)