Ansamblul Profesionist „Banatul”, prin Centrul de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș, îi invită pe spectatorii și susținătorii fideli să îi fie alături în proiectul „Banatul 50”.
În luna septembrie, Ansamblul Profesionist „Banatul” va aniversa 50 ani de la înființare. Iubitorii de muzică și dansuri populare tradiționale din vestul României sunt așteptați să devină parteneri ai proiectului „Banatul 50 - Să ne amintim împreună”.
Demersul prevede identificarea și colectarea amintirilor din anii de început ai ansamblului de la oameni care au acasă invitații la spectacole, afișe, fotografii, autografe ale artiștilor sau care au rămas cu amintiri plăcute de la festivalurile Banatului și vor să le împărtășească și altora.
Cei care doresc să devină parteneri în acest proiect sunt așteptați să scrie pe pagina de facebook a Ansamblului Profesionist „Banatul”, pe pagina de twitter Centrul de Cultură și Artă Timiș sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Toate mărturiile acestei povești care merge mai departe se vor regăsi din toamnă în proiectul „Banatul 50”, dedicat în special celor care iubesc muzica populară bănățeană. (A.B.)