Simpozionul Internațional de Artă „Stefan Jäger” oferă un context interactiv unic în care artiștii internaționali se întâlnesc o dată pe an în Jimbolia pentru a picta și schimba idei. Până în prezent, au existat nouă ediții, dedicate pictorului șvab din Banat, Stefan Jäger. Acestea au fost organizate de Primăria orașului Jimbolia și de Societatea de Caritate „Blythswood” România, filiala Banat.
Anul acesta, Simpozionul Internațional de Artă „Stefan Jäger” s-a desfășurat în perioada 15-24 iulie, în orașul Jimbolia, județul Timiș și a adunat un total de 11 artiști din România și Lituania.
Finalul celei de-a noua ediții a Simpozionului a fost marcat printr-un vernisaj ce s-a desfășurat în aer liber, în curtea Casei de Cultură a orașului Jimbolia, acum, lucrările realizate în această tabără de pictură, urmând să fie expuse și la Timișoara.
Sâmbătă, 8 august, la Galeria „Helios” din Timișoara, cu începere de la ora 18, va avea loc vernisajul expoziției de pictură care adună lucrările realizate de artiștii invitați la cea de-a noua ediție a Simpozionului Internațional de Artă „Stefan Jäger”, Jimbolia, 2020. Curatorii Simpozionului, Costin Brăteanu și Tar Béla, participă la rândul lor, cu lucrări în această expoziție, ca și artiști, alături de Traian Abruda, Sorin Bijan, Dan Ianoș, Marcel Lupșe, Sarah R. Miulescu, Vasile Pintea, Valeriu Sepi, Angela Szabo și Anna Vostruchovaité. Cele mai bune două opere vor fi donate organizatorilor Simpozionului Internațional de Artă „Stefan Jäger”.

Cornel S.