Opera Națională Română din Timișoara, împreună cu Ministerul Culturii, Filarmonica „Banatul” și Primăria Municipiului Timișoara, organizează ediția a XV-a a Festivalului de operă și opertă în aer liber.
Evenimentul are loc la grădina de vară „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”.
Festivalul și-a derulat primele două seri în 30 și 31 august, urmând ca programul să fie reluat marți, 8 septembrie, cu un concert de opertă cu participarea soliștilor și a orchestrei Operei Naționale Române din Timișoara, sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky.
Miercuri 9 septembrie va avea loc concertul „Anotimpurile”, de Antonio Vivaldi, susținut de orchestra de cameră a Operei Naționale Române din Timișoara. Solista concertului „Anotimpurile” este Corina Murgu.
De asemenea, în programul serii mai sunt cuprinse lucrările „Fledermaus”, op. 56, de J. Strauss, și Fantezie „Largo al factotum”, de G. Rossini (solist Traian Moldovan).
Joi 10 septembrie va avea loc spectacolul „Nu sunt eu - Maia Morgenstern. O biografie”, susținut de Teatrul Dramaturgilor Români.
Direcția de scenă îi aparține lui Victor Ioan Frunză, iar scenografia este semnată de Adriana Grand.
Toate evenimentele încep la ora 20:30.
Biletele se pun în vânzare la Agenția de Bilete a Operei, str. Mărășești nr. 2, tel: 0256-201.286, iar spectacolele au loc cu respectarea normelor de prevenție și protecție impuse de INSP.
Orarul agenției de bilete este de marți până vineri, între orele 11-17. (A.B.)