Peste 25 de artiști bănățeni au creat în doar două luni IPR Simfonic, un proiect muzical în premieră în România. Trupa timișoreană de rock alternativ Implant pentru refuz (IPR) întâlnește orchestra camerală independentă Tymes Orchestra, într-un eveniment ce sărbătorește finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșița. 

Organizatorii spun că în urma cererii mari, concertul IPR Simfonic va fi transmis și live, pe Facebook. Locurile disponibile în Centrul Civic din Reșița s-au epuizat în scurt timp de la anunțarea concertului de pe 12 septembrie iar, în urma cererii mari din partea publicului, evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Primăriei din Reșița și astfel va putea fi urmărit de pasionații de muzică de oriunde s-ar afla. Transmisia se va face doar pe durata concertului, clipul nu va fi disponibil ulterior pentru vizionare.

IPR Simfonic îi reunește pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară, Tymes Orchestra – orchestră camerală al cărei dirijor va fi Radu Zaharia, compusă din 21 de muzicieni timișoreni cu experiență în activitatea concertistică, dar și elevi și studenți ce au oportunitatea de a concerta alături de profesioniști, pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest și alți invitați ai trupei. 

 

Demers caritabil pentru prima clinică de recuperare oncologică din țară

IPR Simfonic, pe lângă ineditul conceptului și prilejul de sărbătoare, își propune să ofere spectatorilor și ocazia de a fi solidari cu prima clinică de recuperare oncologică din România, Clinica Nera, și să participe la strângerea de fonduri necesare pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă.

În cadrul evenimentului va fi amplasată o urnă pentru donații, iar publicul prezent este încurajat să participe cu orice sumă la campania de strângere de fonduri.

Spectatorii care nu vor fi prezenți la eveniment pot susține Clinica Nera prin donații online.

 

Ioana N.