Clubul de literatură S.F. al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, „Helion”, și-a reluat activitatea, urmând să desfășoare, până la sfârșitul acestui an, noi întâlniri interesante. Sâmbătă, 5 septembrie, ședința clubului a fost onorată de un debutant, tânărul Mihai Mariș prezentând una din scrierile sale recente, o proză care poate fi încadrată în genul fantastic și care a avut și elemente comice.
Ședința de sâmbătă, 12 septembrie, va avea parte de un invitat de marcă din lumea S.F.-ului. Va onora invitația la ședința clubului „Helion” scriitorul, cercetătorul, ufologul și matematicianul bănățean Dan Farcaș.
Distinsul invitat este, din 2006, Cetățean de Onoare al municipiului Reșița, iar din anul 1966 s-a făcut remarcat prin publicarea unor povestiri S.F.. Cu începere din anul 1998, Dan Farcaș a fost vicepreședintele, iar din 2011 este președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (A.S.F.A.N.).
Printre cărțile scrise și publicate de scriitorul Dan Farcaș amintim „Supercivilizații în Cosmos”, „O.Z.N.-uri deasupra României”, „Enigma lumilor paralele”, „În așteptarea luminii”, „Labirintul Cunoașterii”, „Răpiți de extratereștri”, „Extratereștrii și religia”, „Extratereștrii printre noi?”, „Introducerea și comentariile la Cartea lui Enoh” etc.
Reunirea de sâmbătă, 12 septembrie, de la clubul „Helion” va avea loc prin intermediul paltformei zoom a clubului, Dan Farcaș urmând să dialogheze cu cei prezenți la ședință în cadrul temei intitulată „Hipercivilizații”.
Se va discuta despre cum ar putea să evolueze specia umană, despre moduri în care am putea comunica într-un contact cu alte civilizații, alte specii, unele care ne și observă de foarte mult timp.
Pentru participare vă puteți înscrie pentru aflarea parolei de intrare până în 12 septembrie, la ora 16:30 prin e-mail trimis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Întâlnirea începe la ora 17. https://us02web.zoom.us/s/82923588950.
Tot în ședința de sâmbătă va avea loc și o scurtă prezentare a editurii „Pavcon”, editură care, de curând, s-a aflat la ceas aniversar, împlinind 18 ani de existență.
Printre numeroasele colecții ale acestei edituri se află și o colecție de Science-Fiction.
În anul 2018, la Convenția Națională a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction din România, ediție desfășurată la Reșița, Editura „Pavcon” a fost desemnată ca fiind cea mai bună editură de S.F. din România.

Cornel S.