Compozitorul și pianistul Cari Tibor și-a lansat cel de-al doilea videoclip, prin două concerte. Galeria „Triade” – un important loc al promovării artei atât timișorene, cât și internaționale – a fost gazda evenimentului cultural. Mai bine de jumătate de oră, artistul Cari Tibor și-a prezentat propriile creații într-un recital susținut alături de violoncelistul clujean Attila Szabo și actrița Sânziana Tarța (voce).
„O fată pierdută, dintr-o poveste de demult. O fată uitată sau niciodată... prezentă. O istorie veche de când lumea şi, totuşi, atât de nouă. O fată pe care o visează toţi bărbaţii lumii, dar care – la rându-i – îşi caută regăsirea în fiecare zi, în fiecare clipă. O poveste de dragoste descoperită şi dăruită lumii prin muzică de compozitorul Cari Tibor”, a declarat președintele Fundației „Interart Triade”, Sorina Jecza.
Seara a continuat cu un concert la „Jazzissimo Pub”, fiind prezent și acordeonistul bulgar Ilko Gradev. Cei patru artiști au încântat publicul prin arta sunetelor.
Compozitorul Cari Tibor a spus că „«Lost girl» este o piesă aparte, menită să scoată la iveală acel «ceva» frumos şi curat din fiecare dintre noi. Spunem prin muzică şi imagine o poveste simplă, dar foarte adevărată. O poveste pentru oameni sensibili”.
Noul videoclip este un prim pas dintr-un proiect muzical de lungă durată care îi va avea ca  protagonişti pe compozitorul Cari Tibor şi pe violoncelistul clujean Szabo Attila. Invitată permanentă este actriţa Sânziana Tarţa, căreia i se vor alătura şi alţi muzicieni.
Fundaţia „Interart Triade” urmăreşte animarea unui spaţiu cultural la interferenţa dintre artele vizuale şi alte forme de exprimare artistică.
„Dincolo de muzică, lumini, coregrafie, costume – toate foarte inspirate – acest clip înseamnă şi o provocare din punct de vedere tehnic. Am avut parte de o echipă care a lucrat minunat şi de o locaţie care ne-a ajutat mult să ne ducem la bun sfârşit planurile – sala Teatrului Maghiar «Csiky Gergely»”, a spus coordonatorul proiectului, Andreea Medinschi.
Coregrafia clipului „Lost Girl” a fost realizată de Baczo Tunde. Dansatorii sunt Baczo Tunde şi Alin State, iar de imagine şi editare video s-au ocupat cei de la „Razor Art”. Costumele au fost realizate de Geta Medinschi, iar luminile de Gido Zoltan.  Fotograf oficial al proiectului este  Alin Zelenco, iar grafica poartă semnătura lui Laurian Popa.
Alexandru Virgil STOICA
Foto: Alin ZELENCO