O mulţime de copii din satele şi orfelinatele timişene vor avea biblioteci datorită  campaniei „Dai o carte, primeşti o carte”. În cadrul acesteia, mai mulţi elevi de la liceele şi şcolile din Timişoara vor dona cărţi în vederea constituirii unui fond de carte care, după ce va fi repertoriat cu ajutorul studenților de la specializarea Biblioteconomie, din cadrul Universităţii de Vest, va fi împărțit în loturi ce vor fi trimise către satele şi orfelinatele timişene, unde vor fi organizate biblioteci. Donatorii vor primi în schimb cartea „Comorile celor patru oraşe. Timişoara povestită copiilor”, de Florina Jinga, editată de Asociaţia Culturală „Kratima” şi retipărită cu sprijinul firmei „Continental”.
Acțiunea a fost demarată în cursul acestei săptămâni la Universitatea de Vest, unde au fost prezenţi în mod simbolic doar o parte dintre cei care au contribuit la aceste donaţii de carte. Elevii au avut ocazia să viziteze Biblioteca Central Universitară „Eugen Todoran” şi să ia parte la atelierul de filosofie „La ce sunt bune cărţile şi de ce citim?”, coordonat de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării.
Deşi este prima ediţie de accest fel, până în prezent s-au strâns mai bine de 2.000 de cărţi, ceea ce reprezintă o adevărată speranţă pentru acest proiect şi pentru copiii din satele şi orfelinatele timişene, spun organizatorii.
Acțiunea face parte din cadrul festivalului internațional pentru copii, „JOC”, organizat de Asociația Culturală „Kratima”, cu sprijinul Primăriei Timișoara.
Alexandra Dorina BUŞTEAN