Sfârșitul lui octombrie reprezintă Ziua Porților Deschise la Institutul Francez din orașul de pe Bega. Timișorenii au participat la activitățile pregătite de organizatori, având posibilitatea de a-i cunoaște pe membrii Institutului.
Târgul de carte, cursurile și ateliere pentru copii și adulți au făcut parte dintre surprizele pregătite de membrii Institutului Francez. De Ziua Porților Deschise, publicul a avut ocazia de a afla mai multe informații despre biblioteca virtuală „Culturethèque” și „Campus France” – studii în țara iubirii. Sunt oferite promoții la cardul cultual „Confluența Culturilor”. Jocurile în aer liber și târgul de carte au avut loc și în ziua următoare.
„Biblioteca digitală este un serviciu inclus în abonamentul pentru mediatecă (trei luni sau un an – Cardul „Confluența Culturilor”) și cuprinde extrem de multe resurse online: cărți, reviste, documente pentru învățarea limbii franceze, cărți audio, filme și concerte. Oricine poate să testeze acest serviciu gratuit, timp de trei săptămâni, după care este nevoie de un abonament la mediatecă pentru a avea în continuare acces la resurse.
Cardul este un proiect comun inițiat de Institutul Francez și de Centrul Cultural German  din Timișoara. Obiectivul este de a promova cultura, sportul și limbile străine, pentru a incita publicul larg către noi practici culturale-educative și sportive. Reunește principalele instituții culturale din oraș”, a declarat Ingrid Diac, responsabilă pentru proiecte culturale şi comunicare.
Vizitatorii au avut parte și de o tombolă cu numeroase premii, printre care un sejur de șapte zile pentru două persoane, oferit de Agenția de voiaj EXIMTUR. Locația aleasă este Grecia, iar câștigătorii vor putea beneficia de premiul cel mare în vara 2015.
A.V. STOICA
Foto: Institutul Francez din Timișoara