Zeci de iubitori de artă au participat la expoziția de pictură „Aparent despre Nori”– realizată de artistul Dumitru Popescu. Totodată, Constantin Grangure a fost prezent cu cea de sculptură „Forme Libere și Mobile”. Gazda celor două evenimente culturale a fost Galeria „Helios”.
„ Expoziția este o «rupere de nori», un «vârf de lance al celei trecute», cu lucrări foarte reușite.  Pentru Dumitru Popescu, norii sunt un pretext, un suport al lumii metafizice – prin care încearcă să comunice cu sine însuși. Asta face un artist. În momentul în care reușește ca vorbele să capete valore, își expune creațiile. Astăzi, suntem foarte ocupați de folosirea aparatelor electronice. Expoziția este un prilej de a privi cerul”, a declarat scriitorul și jurnalistul Robert Șerban.
Robert Șerban a spus despre arta lui Constantin Grangure că „sculptura lui este fluidă, uneori tandră. Creațiile vorbesc despre un alt Grangure pe care îl știm. Cunoști un artist în momentul în care vezi ceea ce face. Există un tip de «dialog» între cele două arte. Evenimentul reprezintă o dovadă a prieteniei. Cei doi lucrează împreună de mult timp în lumea artei timișorene. Și-au încrucișat «săbiile» în diferite teme și subiecte”.
Cele două expoziții sunt puse la dispoziția publicului timișorean până în data de 12 noiembrie 2014.
Alexandru Virgil STOICA