Balul Seniorilor din comuna Giarmata de anul acesta a fost încă o dovadă că administrația publică locală consideră o prioritate grija pentru generația vârstei a treia. Bineînțeles, avem și alte priorități legate de dezvoltarea localităților noastre - iar locuitorii din Giarmata și Cerneteaz constată acest lucru în fiecare zi -, însă consider important ca tuturor categoriilor de vârstă să li se recunoască statutul și importanța.
Iar din acest punct de vedere seniorii, pensionarii noștri, ocupă un loc aparte. Sunt oameni care au muncit o viață întreagă, și-au pus priceperea și puterea de muncă în ceea ce au făcut și, lucru esențial, au contribuit la ceea ce este astăzi comuna Giarmata.
Tocmai de aceea consider nimerit ca măcar odată pe an, în cadru festiv, să îi sărbătorim și să le arătăm afecțiunea și respectul nostru.
Există o vorbă veche, românească, și anume că cine nu are bătrâni, să-și cumpere.
Nimic mai adevărat. Consider că generațiile tinere au mereu ce învăța de la cei mai în vârstă. Experiența lor de muncă și viață trebuie să fie exemple vii pentru cei care mâine vor deveni stâlpi de nădejde ai comunității noastre. Atât timp cât îi avem printre noi, trebuie să ne bucurăm nu doar de prezența lor, ci și de sfaturile lor, să le urmăm exemplul și să încercăm să le depășim realizările. Tocmai de aceea, am încercat, și eu zic că am reușit, ca și la ediția din acest an a Balului Seniorilor să realizăm un arc peste timp, o predare de ștafetă, dacă vreți, de la generația seniorilor - aflată în sală -, la generația tinerilor - aflată pe scenă în cadrul unui spectacol artistic cu dedicație specială pentru cei mai în vârstă dintre consătenii noștri.
Comuna Giarmata a fost dintotdeauna una de frunte în Banat, iar acest lucru se datorează în foarte mare măsură celor pe care, iată, la începutul acestei luni i-am sărbătorit la Balul Seniorilor. Noi, cei mai tineri, le ducem mai departe munca și încercăm să facem din Giarmata și Cerneteaz două localități moderne, adaptate vremurilor pe care le traversăm. De aceea, așa cum nu doar locuitorii, ci și cei care ne vizitează localitățile constată, ne-am înscris, ca și comună, pe un drum al dezvoltării, unul anevoios uneori, însă plin de satisfacții la final, atunci când vedem că proiectele noastre prind contur și contribuie la îmbunătățirea calității vieții în localitățile noastre.
Spuneam că Balul Pensionarilor, un eveniment care devine tradițional la Giarmata, a fost un prilej de mare bucurie pentru mine și, așa cum am observat, și pentru participanți. Alături de Consiliul Local, Primăria comunei a reușit să aducă pe scenă, pentru a-i delecta pe seniorii noștri, artiști de seamă din Banat și din țară. A fost un spectacol de înaltă ținută artistică, pe care cei prezenți l-au apreciat corespunzător. A fost o sărbătoare nu doar a pensionarilor, ci și a unora dintre făuritorii Giarmatei și Cerneteazului de astăzi, oameni în fața cărora, așa cum se spune, trebuie să ne scoate pălăria!
Le transmit, și pe această cale, multă sănătate, viață lungă, să se bucure de cei dragi și să aibă parte mereu de clipe precum au fost cele de la Balul Seniorilor de anul acesta!

Cu deosebit respect,
Virgil BUNESCU,
primarul comunei Giarmata