Petru Filip, primarul orașului Ciacova, și dr. Codruța Bungău, în numele Kardinal One Medical SRL, au semnat contractul de predare-primire a Spitalului din Ciacova.
Astfel, după mai mulți ani în care acesta nu a mai funcționat, el va fi redeschis și va fi pus la dispoziția cetățenilor din localitățile ce alcătuiesc orașul și nu numai.
Amănunte despre cum va funcționa spitalul ne-a dat dr. Codruța Bungău: „Unitatea va funcționa cu 25 de paturi, din care 20 de internare continuă în specialitățile medicină internă și cronici și cinci de internare de zi.
De asemenea, va fi funcțională, 24 de ore din 24, și o cameră de gardă, deservită de o linie de gardă permanentă. Tot 24 de ore din 24 va funcționa și laboratorul de analize medicale, și cel de explorări funcționale - EKG, ecografie.
Spitalul va funcționa cu bucătărie și spălătorie în regie proprie. Intenționăm, totodată, să deschidem o farmacie cu program de la ora 8 la ora 20, astfel încât pacienții să aibă și acces imediat la medicamente.
După semnarea contractului urmează etapa de autorizare sanitară, obținerea avizului de la Ministerul Sănătății și contractarea serviciilor medicale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Astfel, pacienții care se prezintă la spital cu bilet de trimitere de la medicul de familie vor fi tratați gratuit.
Sperăm ca toate aceste demersuri să le finalizăm până în luna aprilie, iar după aceea spitalul să poată deveni funcțional.
Nu în ultimul rând, dorim ca angajările pe posturile de la spital să se facă prioritar cu cetățeni din orașul Ciacova, în semn de recunoștință pentru comunitatea de aici și pentru eforturile domnului primar Petru Filip de a refuncționaliza spitalul”.

A. BORBELY