M-am bucurat mult văzând, într-una din zilele trecute, la televizor, că va curge lapte și miere peste România, cum nu s-a mai întâmplat: ministrul muncii ne-a anunțat că se vor dubla toate salariile și se vor mări pensiile, de unde am înțeles că nouă, românilor, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ne uităm la soare, pentru că toate ne vor pica din cer. Dar, cum orice minune la noi ține doar trei zile, nici n-am avut vreme să ne bucurăm prea mult că aceeași doamnă ministru ne anunța că toate acestea se vor petrece după ani și ani... Odată cu această inerentă dezamăgire, m-am gândit că am mai trăit una din poveștile de adormit copiii pe care le tot spun miniștrii în funcție și pe care noi am fi, desigur, naivi dacă le-am mai crede.

Pentru că astfel de povești, „duceri cu zăhărelul”, am tot auzit în țara noastră. Ba, mai mult, putem vedea în continuare, la televiziunile comerciale, părtinirea și partinitatea diferitelor găști mafiote care se dezvoltă la noi în țară. Astfel, unele televiziuni o văd pe doamna Kovesi viitor președinte al României, iar altele o văd cu cătușele cu care a creat, în timp, imaginea DNA.

Totul e partinic, totul e aservit. Asta în timp ce alții, din afara țării, se ocupă de România și o tot împart și o tot plasează în clasamente în așa fel încât în comunitatea europeană România să facă parte din „viteza a doua”, adică să fie o țară de mâna a doua.

Nu știu dacă actualul președinte al țării are o situație geo-politică de ansamblu a României și chiar nu sunt convins că „pas cu pas” este o politică pentru promovarea țării noastre în Europa și în lume. Cum, de asemenea, nu știu când va avea de gând să interzică distrugerea pădurilor românești și exploatarea lor de către prietenii lui austrieci.

Toate aceste prezentări făcute cu mult tam-tam se pare că nu sunt altceva decât praf în ochi pentru a ne ascunde adevărata față a României de azi.

În aceste condiții, mă întreb cu multă îngrijorare ce va urma, oare ce ne ascund mai-marii noștri când vin și trâmbițează, fără nici un suport real, mărirea salariilor prin dublarea lor?

Ștefan POPA POPA’S