Mare luptă între „palatele” administrative ale Timișoarei, mai precis între Consiliul Județean Timiș și Primăria municipiului, pe tema construirii unei săli polivalente de sport.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, dorește –  și se pare că va și reuși –  să construiască, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, o sală de sport cu o capacitate de 16.000 de locuri la Giroc, care urmează să fie parte a unui uriaș complex sportiv și de agrement care se va întinde pe aproximativ 10 hectare.

Când a auzit „năzdrăvănia”, și anume că sala nu va fi construită pe un teren agreat de Primărie, care și așa înaintase ca propunere un teren cu probleme, Nicolae Robu a sărit ca ars. Păi, fără a lua partea cuiva, mai ales pe considerente politice, cum să-i fure cineva Robului pleașca numai bună de folosit în campania electorală?

Așa că primarul a venit cu o propunere care a șocat pe toată lume: Primăria Timișoara va construi o sală de mare capacitate din fonduri proprii. Adică, după ce că ni se propune construirea unei săli care costă 50 de milioane de lei din fonduri guvernamentale, din banii timișorenilor ne mai pregătește primarul una de toată frumusețea. De parcă în Timișoara se mai înghesuie lumea la meciuri ca pe vremuri… Unde mai pui că, așa cum se prezintă acum proiectul sălii de la Giroc, acolo vor exista numeroase facilități de transport pentru cei care vor dori să participe la evenimentele sportive sau de altă natură care vor fi găzduite acolo.

Dar de ce să taie alții panglici, iar primarul să stea și să-și plângă în pumni neputința. Las’, că dacă tot a rezolvat el problemele acestui oraș, de ce să nu facă și o sală de sport. Transport în comun avem, infrastructura rutieră e ca-n palmă, hoți din buzunare nu mai sunt, palmierii au fost puși la locurile lor, vaporetto circulă pe Bega… Așa că, ne mai trebuie, ca și chelului, tichia de mărgăritar.

Să nu mai pomenim, decât în treacăt, pentru că știe toată lumea, că de vreo cinci-șase ani, primarul se chinuie să facă o amărâtă de sală de sport cu o capacitate de 3.000 de locuri, rămasă și acum aproape ca la început. Nici nu vrem să ne gândim cât va dura, după „ceasul” primarului, să construiești o sală de mai mult de 10.000 de locuri.

Nicolae Robu, foarte înverșunat acum împotriva foștilor lui aliați –  care l-au ajutat să ajungă primar în primul mandat –, nu acceptă că și alții pot aduce pentru Timișoara proiecte viabile. Important ar fi, și pentru unii, și pentru alții, ca, odată ajunși în funcții de conducere administrativă, să se preocupe de administrație și să lase politica deoparte. Pentru că, din aceste bătălii sterile, nu au de pierdut decât locuitorii orașului și județului… 

Anton BORBELY