Nu mă pricep eu la fotbal și la fotbaliști, chiar dacă îmi place să mă uit din când în când la meciuri, și chiar să particip la cele ale Politehnicii Timișoara (atenție, ale Politehnicii, nu ale ACS). Totuși, un subiect mi-a atras atenția în aceste zile: cazul fotbaliștilor Dan Roman și Bojan Golubovic, care au semnat contracte cu ACS Poli, după care, a doua zi, au fost sunați de marketing managerul echipei, Radu Birlică. Și ce credeți că le-a spus acesta? Că primarul nu este de acord cu venirea lor la Poli. Că el a încercat să-l convingă, dar nu și nu, drept pentru care contractele nu au nici o valoare.

În plin scandal, primarul Nicolae Robu vine cu precizări. Că el a avut inițiativa înființării echipei; că el s-a îngrijit ca ea să fie ținută în viață până acum; că tot el va avea grijă de ea și în continuare; că până acum s-a ocupat doar de atragerea fondurilor private pentru echipă, dar de acum înainte a decis să se implice și în transferuri, și în angajările de cheltuieli.

Ei, aici este buba. Pentru că, la modul sincer, nu îi înțeleg pe cei  care formează echipa de conducere a clubului (pentru conformitate: președintele Consiliului Director – Sorin Drăgoi, directorul departamentului sportiv – Adrian Neaga, managerul de marketing – Radu Birlică și antrenorul Ionuț Popa) cum de pot să accepte și să înghită în sec la o asemenea inepție. Un gest de onoare din partea lor ar fi fost, după situația provocată de primar, să își prezinte demisiile din club. Să-l lase pe Nicolae Robu să se ocupe cu totul de ceea ce înseamnă acea „Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”, cum îi place să o numească. Eventual, să se ocupe și de antrenamentele echipei. E simplu, se pot face în sala de Consiliu de la primărie, unde se poate cere și votul consilierilor pe exercițiile care se fac: flotări, genoflexiuni, jaloane sau doar mult mai simplul și mai autohtonul gest de pupat șeful suprem unde i-o plăcea lui mai mult. Asta așa, vorba regelui Hagi, să fie bine ca să nu fie rău.

George FLAVIAN