Am asistat din nou la o mascaradă monumentală: președintele Consiliului Județean Vrancea, interlopul Adrian Oprișan, pardon!, baronul Oprișan, primind suma astronomică de 4,2 milioane de euro de la propriul partid, via Guvernul României, a găsit de cuviință, pentru că tot a finalizat ce era de făcut în județ la nivel de infrastructură, să cheltuie banii noștri într-un derizoriu absolut, pentru creșterea imaginii domniei sale!

Cum este posibil ca ei să primească o asemenea sumă, iar Alba Iulia – unde la anul se prevede sărbătoarea centenarului Unirii celei Mari – să nu primească o lețcaie?

E bine că i s-a dat Oprișanului atâta bănet cu care edilul, întrebat de jurnaliști, a spus că va face câteva poduri și câteva drumuri în județ.

Din acest exemplu, eu nu pot să înțeleg decât că mi se iau bani din propriul buzunar, mie și conaționalilor mei, pentru a fi risipiți după bunul plac de golanii din partide. Și sunt ferm convins că o parte din acești bani, ca și până acum, vor ajunge în buzunarele proprii ale celor care-i împart.

Și ca să nu fim învinovățiți că arătăm paiul din ochiul altora, să privim și spre bârna din ochiul nostru, unde la Timișoara, nici mai mult nici mai puțin, de Zilele orașului nu a fost invitată să participe nici o formație timișoreană.

De ce să fie alocați bani puțini pe muzică de calitate, cum ar fi cea a binecunoscutului artist Ilie Stepan (autor al imnului Timișoarei), când se poate pe bani mulți să contractezi muzică de proastă calitate?

O nouă dovadă despre cum pot fi risipiți banii noștri, ai tuturor, când ajung pe mâna unor folkiști amatori.

Până când?

Ștefan POPA POPA’S