Când ne-a tot spus Dan Diaconescu că o să ne învețe presă, am tunat și-am fulgerat împotriva lui. Mai țineți minte, dragi colegi jurnaliști?

Acum toate publicațiile încep tip Dan Diaconescu: „senzațional”, „exploziv” etc. Acum este exploziv că Puiu Popoviciu a plătit în Anglia o cauțiune uriașă. Păi, îi dă mâna, că doar nu a plătit-o din banii lui. A plătit-o din banii proștilor pe care i-a furat timp de mai mulți ani. „Investitorul” lui Băsescu! Și al fetelor lui: mai țineți minte cum îi lua apărarea? Deci, alde Popoviciu, Udrea, Cocoș, Videanu, Ghiță, Stelică etc., etc., s-au trezit că le cresc sutele de milioane de euro în ogradă, ori conturi, cum doriți. Cu complicitatea largă a oamenilor politici, a poliției și procuraturii, care au dormit pe ei și timp de trei decenii au lăsat țara jefuită de toți nemernicii. Acum, banii aceia furați de la poporul român, în loc să se întoarcă unde le este locul, sunt împărțiți și prăduiți prin Anglia, Serbia sau prin completele de judecată, unde unele dau pedepse cu toptanul, iar altele vin și, în același caz, îi achită... Banii prăduiți de cei cu influență ori care au fost „la butoane”, politicieni și înalți funcționari la stat, se „transferă” cu bucățica ori cu grămada la cei care trebuie să facă legea... de prin țară sau de pe aiurea. Cum vă puteți imagina că bugetari, „lucrători” la stat toată viața lor, au ajuns să stăpânească averi fără capăt? Cum se face că truditorul de rând nu poate să aibă un salariu decent, ca să nu mai vorbim de pensiile mizerabile ale majorității românilor, excluzându-le pe cele „nesimțite”, un alt mijloc de jaf în această țară.

Să revenim la „celebrul” Puiu Popoviciu, reținut de poliția londoneză. Nu pentru mult timp, pentru că degrabă a fost eliberat! Milionarul a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline și a fost pus în libertate. El e sub control judiciar până pe 15 septembrie și poartă o brățară electronică de localizare. El e obligat să se prezinte la poliție de trei ori pe săptămână. Decizia de eliberarea nu e definitivă, poate fi atacată de procurorii englezi care reprezintă statul român.

Până și englezii bogați îl invidiază pe Popoviciu că a avut suma asta uriașă de lire atât de repede la-ndemână. Înțelegeți acum pe unde sunt bănișorii acestei țări? Pe unde sunt autostrăzile, spitalele, banii din Educație? Aceste jigodii care au jefuit țara îi împart acum cu mână largă, că doar nu de la ei dau. Îi risipesc cu dărnicie de nabab, că doar nu îi doare nimic.

Dar mai este o vorbă la noi, la români: ce vine pe daiboj, pe daiboj se duce. Și asta am înțeles, dar ce vină avem noi în toată această poveste? Poate vina de a-i răbda și a-i lăsa să facă tot ce poftesc în această țară.

Petru Vasile TOMOIAGĂ