Am vrut să mă opresc cu criticile la adresa unor indivizi care lucrează în poliția română. Din păcate, exemplele care mi se tot prezintă în mass media sunt de-a dreptul alarmante.

Chiar în aceste zile, la Arad, un polițist de la serviciul rutier l-a condus pe unul dintre participanții la trafic la Spitalul Județean Arad pentru prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei respectivului conducător auto. Stupoare! Șoferul condus pentru stabilirea alcoolemiei și-a dat seama, de la mirosul emanat de polițist, că și acesta consumase ceva licori bahice. A apelat la numărul 112 pentru a veni un alt echipaj care să constate, de această dată, alcoolemia agentului. La sosirea echipajului și după testarea polițistului, din nou stupoare: acesta avea alcoolemia mai mare decât cea a conducătorului auto incriminat.

No comment!

Pentru că tot suntem la Ministerul de Interne, observăm bătaia de joc de la serviciile de pașapoarte din întreaga țară. În timp ce ministrul Carmen Dan ne aburește cu povești de tot felul, care dau bine pe sticlă, după „extraordinarele” măsuri luate de domnia sa, cozile la pașapoarte au rămas aceleași, dacă nu chiar s-au întețit.

După principiul „peștele de la cap se împute”, cum să nu plece agentul din Arad beat în acțiune, când tocmai ministrul de Interne ne îmbată cu minciuni la televizor?

Bomboana pe colivă, doamna ministru mai și semnează ieșiri la pensie urmate de încadrarea proaspeților pensionari, fără ca măcar să se sinchisească și să le facă în termen de 15 zile, cum zice legea.

Aș dori ca această instituție, de sus până jos, să reintre pe un făgaș normal, pentru a mă scuti să mai revin cu noi aspecte negative, cu atât mai mult cu cât în această instituție sunt și adevărați profesioniști care, modest, își îndeplinesc menirea.

Din păcate, tocmai aceștia sunt marginalizați, fiind promovați, de obicei, pupincuriștii și lichelele.

Ștefan POPA POPA'S