În curând va începe anul școlar 2017-2018. Ministrul Învățământului știe că mai multe mii de școli nu au aprobare de funcționare și condiții normale pentru desfășurarea cursurilor? Nu mai am curajul să întreb dacă elevii vor avea manuale, pentru că m-a liniștit știrea că elevii vor avea manuale de educație fizică și sport.

Sunt convins că manualele de bază ale elevilor, ca și în anii trecuți, vor fi pe băncile școlilor abia în a doua jumătate a anului școlar.

De asemenea, pot afirma cu certitudine că manualele alternative sunt de proastă calitate. Oare acești oameni care conduc Ministerul Învățământului și inspectoratele școlare pot dormi liniștiți cu gândul că majoritatea școlilor nu sunt în parametri normali la deschiderea noului an școlar?

Și dacă tot au început demisiile din actualul Guvern, mă întreb ce mai așteaptă cei care conduc Ministerul Învățământului?

Pentru că tot vorbim de Guvern, nu pot să nu amintesc de ministrul Muncii, care ne tot aburește cu mărirea salariilor și pensiilor, pe de-o parte, iar pe de altă parte cei de la finanțe ne spun că nu sunt bani pentru acest lucru.

Spre exemplu, la Minsiterul Apărării se pare că Adrian Țuțuianu a demisionat tocmai pentru că armata a rămas fără... soldă.

Ne punem fireasca și retorica întrebare: Acest Guvern când spune adevărul și când minte?

Ștefan POPA POPA’S