Nu știu care va fi situația la capitolul pensii și salarii, pentru că de mai mult timp suntem aburiți la televizor de o ministră care ne promite și garantează pensii astronomice peste vreo... 200 de ani. Ne tot îmbată cu mărirea pensiilor, dar, după cum se vede la toate emisiunile de profil de la noi din țară, se pare că nici nu mai au posibilitatea financiară să o facă.

Auzim după o săptămână de la demisia ministrului Apărării că, de fapt, acesta a fost demis de primul-ministru la solicitarea lui Dragnea, pentru că acesta afirmase adevărul că militarii nu puteau primi solda la timp. Ne tot bagă în ochi pensiile mamut ale unor ciuri-buri, pensii care depășesc cu mult pensia unora care au dus faima acestei țări, cum ar fi Nadia Comăneci, de exemplu.

Sunt foarte mulți oameni care o duc greu, de pe o zi pe alta, pentru că au pensii de câteva sute de lei și care, de fapt, constituie majoritatea societății românești, această categorie fiind mereu neglijată de cei care se ocupă de pensiile din România. Pentru aceștia ar conta foarte mult o brumă de mărire a pensiei, care i-ar ajuta cu adevărat să supraviețuiască.

Dacă stau și mă gândesc la zvonul că nu ar mai exista banii pensionarilor, mă îngrozesc la gândul că ei vor fi luați din alte fonduri, cum ar fi cel al investițiilor, fond care dă stabilitate unei societăți.

De aceea, cred că este necesară emiterea de urgență a unei legi a responsabilității parlamentare și guvernamentale. Fără aceste legi, societatea românească se sufocă, de ea profitând numai oameni primitivi infiltrați în rândurile celor care conduc destinele acestei țări. Trebuie, o dată și o dată, să ne uităm în oglinda bunului simț, să ne analizăm așa cum suntem și să începem o dată construcția de la zero în în țara noastră.

De aceea, mai mult ca oricând, este necesar ca „Domnul să ne lumineze calea și să ne așeze pe drumul cel bun!”.

Ștefan POPA POPA’S