Tare mult aș dori să știu dacă mai există o țară, un popor pe lumea aceasta care achită din sudoarea lui un miliard pentru tehnica de ascultare a populației. Mergând pe fir, vedem că aceia care aprobă cu nonșalanță aceste sume sunt tocmai hoții fruntași ai țării, sperând că acești bani vor fi un fel de platoșă de scut la banii pe care îi fură ei.

Îmi pun fireasca întrebare de ce nu se alocă aceleași sume importante de bani și pentru avertizarea populației în caz de calamitate?

Nouă, românilor, nu doar că ne plac parastasurile pe care le vedem zilnic la televizor, dar este nevoie să moară oameni ca „aleșii” noștri să facă ceva. Cum este posibil, vorbim despre ultimul eveniment, în care o furtună a devastat Timișoara, ca locuitorii orașului să nu fie avertizați de acest pericol?

Pentru ceea ce s-a întâmplat la noi vina TOTALĂ este a autorităților locale, cu toată încrengătura meteorologică pusă în joc, a lipsei de toaletare a copacilor bătrâni și, cel mai grav lucru, construcția de mare tonaj a pancardei „Bine ați venit în Timișoara”, datând din era Ceaușescu, pe structurile firave din acel timp și fără orificii care să lase curenții de aer să treacă prin construcție. Pe cât de jalnică este prestația administrației locale, care a dus la decesul unui tânăr, pe atât de lăudabilă este inițiativa maeștrilor Ilie Stepan, Nicu Covaci, Adi Bărar și ceilalți, care în aceste momente grele pentru oraș s-au gândit ca în data de 8 octombrie să susțină un concert de binefacere ale cărui fonduri vor fi puse la dispoziția autorităților pentru refacerea Timișoarei.

Trist este faptul că tocmai cei care fac acest gest sunt cei refuzați de fiecare dată de Primăria Timișoarei când e vorba de a concerta în orașul nostru.

Sunt curios dacă până la urmă va și da cineva socoteală pentru aceste grave neglijențe.

Doresc să mai amintesc, în încheiere, că este penibil faptul că unii miniștri, chiar primul ministru, își fac campanie pe nenorocirile noastre.

Ștefan POPA POPA’S