Reîntoarcerea fiului risipitor la matcă era de așteptat. Sorin Grindeanu cu cei 21 de ani de PSD se pare că i-a scos la mezat pe toți, pentru o frumoasă leafă de, se spune, 10.000 de euro pe lună. Că doar nu a stat de-a droanga 21 de ani în PSD. Și ar mai fi stat, dar tot pe funcții și lefuri bune. Oricum, tânăra generație a PSD se descurcă de minune, exemplu concludent, Sorin Grindeanu, care, de fiecare dată, tocmai când se părea că are probleme, făcea ce făcea, se alia cu cine se alia și, ca pisicul, cădea tot în picioare. Numai alianța cu „Pisicul” se pare că nu i-a fost de bun augur. De unde se credea pe cai mari, a ajuns pe mârțoage.

Cu tot sprijinul de la foștii colegi de la Academia Națională de Informații (pe unde au cam trecut toți „marii conducători” și interesele naționale de după ʼ89), unde ex prim-ministrul a studiat în domeniul Științei Militare-Informații și Ordine Publică, nu a reușit să-l dărâme pe Liviu Dragnea, care a fost mai aproape de București, mai uns cu toate alifiile și mai tenismen, ori tenisman, cu gradele mari din SRI. Spuneam, atunci când Sorin Grindeanu a ajuns prim-ministru, că, dacă el a ajuns în această funcție, oricine din România ar putea să devină prim-ministru. Și, din păcate, se vede că așa este.

Deși Liviu Dragnea a făcut mai multe greșeli în răfuiala cu Sorin Grindeanu, despre care o să vorbim altădată, acum, prin faptul că i-a dat un ciolan plin de măduvă de ros „revoluționarului” Grindeanu, a fost o mutare de „șah-mat” pentru acesta. Ce-i pasă lui Dragnea că statul, adică noi, îi va plăti lui Sorin Grindeanu 10.000 de euro pe lună, sau cât o fi, că doar nu-i dă de la el... Dar, prin acest joc, îl smulge pe revoltat din Organizația PSD Timiș, îl anihilează, poate să pună pe cine vrea la conducerea organizației și... adio!, Sorin Grindeanu, și n-am cuvinte. Dar tragic-comicul, sau invers, de-abia acum se arată. Deci, marele Liviu Dragnea își face mea culpa („am greșit și eu față de Sorin”) și, tocmai el care se dădea de ceasul morții să-l schimbe din funcția de prim-ministru, acum îl laudă cât de destoinic este. Ar fi bine ca Grindeanu să-și aducă aminte de laudele lui Dragnea de la instalarea lui în fruntea Guvernului și să mediteze că laudele lui Dragnea nu sunt de bun augur. Apoi, cei 200 și de parlamentari care au votat că nu este bun Grindeanu, acum trebuie să voteze cât de bun este Grindeanu...

Înțelegeți de aici ce vreți. Dar vreu să vă întreb: aceștia sunt lideri politici, acestea sunt guverne și acesta este Parlamentul?

Petru Vasile TOMOIAGĂ