PSD se pregătește de miting. Picătura care a umplut paharul este punerea sub urmărire penală a liderului maxim al partidului, Liviu Dragnea. Păi, cum se poate, domnilor, să-l mai acuzați încă o dată de corupție pe șeful suprem, care a fost dovedit și condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului?

Drept pentru care, vajnicii activiști social-democrați vor să iasă în stradă. Să strige ce? Să strige împotriva celor care le cercetează penal șeful? Să se declare solidari cu politica partidului, care într-un singur an de guvernare a reușit performanța de a ne duce pe buza unei prăpăstii din care, dacă vom cădea, nu se știe când și cu ce costuri vom putea ieși.

Ce vrea PSD? Liderii social-democrați vor să facă un mega-miting la care să scoată în stradă un milion de oameni. De fapt, vor fi mai multe mitinguri, în marile orașe din țară, unde se așteaptă, per total, o participare record.

Liviu Dragnea a anunțat, joi seara, la Băile Herculane, înainte de CEx al PSD, că dacă în trecut s-a opus ideii de a scoate oamenii în stradă, de data aceasta e de acord, dar cu o condiție. „Dacă vor fi colegi care la CExN vor cere un astfel de miting vom discuta. De data asta n-o să mai resping această idee, dar, dacă hotărâm să facem un miting, trebuie să stabilim exact pentru ce îl facem. Sunt mai multe motive pe care le-am auzit pentru care colegi de-ai mei doresc să facă un astfel de miting, eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens. Eu nu am venit să cer susţinere, eu am venit să dau susţinere partidului pentru a continua ceea ce am început. Putem discuta de un miting, dar nu de susţinere. Discutăm mâine sau în zilele următoare. A fost o idee, nu este analizată sau dusă la capăt”, a declarat Dragnea.

De parcă, așa cum s-a dovedit de atâtea ori, Liviu Dragnea ar avea nevoie de acordul și așa obedienților săi subalterni pe linie de partid.

În timp ce în toată țara au loc mitinguri - de mai mică amploare decât au fost cele generate de celebra OUG 13 - împotriva PSD, social-democrații vor să-și scoată în stradă aparatul de partid și votanții care l-au făcut să se cocoațe în fruntea puterii parlamentare și guvernamentale.

Nu știm ce va fi, dacă va fi, la acest miting, dar așteptăm cu nerăbdare să aflăm care va fi poziția celebrei Florica Dansatoarea în cadrul acestuia, să vedem din nou pesediști cu funcții mai mici sau simpli membri împărțind pancarte gata scrise participanților și, nu în ultimul rând, valul de iubire necondiționată pentru liderul Liviu Dragnea, cel a cărui politică va face ca, începând de anul viitor, să fim, aproape toți, mai săraci... Spunem aproape toți, pentru că în afară de clasa politică, de clica de corupți din toate sferele politicii, de clienții și prietenii lor și o parte privilegiată dintre bugetari, restul vom fi nevoiți să strângem cureaua, să înjurăm printre dinți și să dăm un leu pentru un amărât de ou...

Anton BORBELY