Luminează-ne, Doamne, calea și așează-ne pe drumul cel drept.

 

Cred că noi, românii, avem foarte multe vacanțe. De la începutul anului chiar s-au înmulțit, ceea ce mă face să nu îmi pot explica de unde avem cel mai mare ritm de creștere economică.

Înseamnă că între vacanțele acestea românul lucrează extraordinar de mult, lucrează „în draci” cum s-ar spune.

De ce sunt „înmulțite” aceste vacanțe? Chiar atât de bine stăm ca țară, încât să ne permitem atâtea vacanțe și zile libere?

Văd că acum se pregătesc și alte vacanțe. Probabil că în fiecare lună vom avea câte două-trei vacanțe. Dacă vom merge în acest ritm, nu știu cum va arăta România peste doi-trei ani.

Pentru că, de asemenea, sunt vacanțe și la parlamentari, și la ministrul Muncii - care tot apare la televizor și calculează, dar nu reușește să extragă nici măcar un radical sau să pună lucrurile la punct în domeniile care sunt destul de clare și lămurite.

Chiar și pe acestea le complică și le învârte, ca să ce? Nu știu ce se va întâmpla cu țara aceasta sau ce se urmărește.

Vedem la televizor, cu precădere în „vacanțe”, numeroasele accidente de circulație. Apoi, urmează îmbulzeala la mici și bere, partea culinară, gastronomică, în care reporterii se duc în diferite regiuni și ne arată cât de bine mănâncă românul.

Stau și mă gândesc la cel care a cumpărat șampania aceea de 100.000 de euro și alții care au cumpărat șampanie de zeci de mii de euro - pe care le-au cărat cu roaba, iar în jurul lor erau numai... „roabe” (adică fete de bani-gata, care fac parte din vacanțe). Apoi manelele, ori așa zisa muzică populară de prost gust, de calitate îndoielnică. Toate acestea se întâmplă în timp ce, sunt destui români, care nu au ce pune pe masă, iar nouă ne arată la televizor cum cineva cheltuie dintr-un șut 100.000 de euro. Este o sfidare totală...

Tot legat de imbecilizarea care se continuă prin intermediul televiziunii, ni se arată părțile negative, ca și cum în România nu mai există și părți pozitive.

Dincolo de acestea, însumate toate - cu vacanțe, cu nemunca -, observăm multitudinea de emisiuni lăutărești, maneliste și de prost gust de la televizor. În curând nu vom mai avea nimic de văzut care să poată duce la educarea tineretului, a populației în general. Acum, se pare, ne pregătesc o vacanță de vreo 9 zile ceva de Rusalii legat de 1 Iunie, ca să ne bucurăm și mai mult.

Cum spuneam, toate acestea duc la îndobitocirea populației, la a-i face pe oameni cât mai primitivi. Nu știu cum vom putea evolua în aceste condiții. Suntem o țară în care oamenii au început să nu mai gândească, dar în care se continună furtișagurile, afacerile, mafiile, lucruri care îmi aduc aminte de cele petrecute cu mafiile renumite din alte țări. Cred că ele s-au dezvoltat în România în așa fel încât mafioții pomeniți anterior trebuie să vină să ia notițe de la ai noștri. Suntem specializați în furturi și am trecut și la chestiuni transfrontaliere...

În tot acest timp, poporului i se oferă „pâine și circ”, iar ei fură mai departe. Mă întreabă unii: „Domnule Popa’S, ce mai vrei și matale? Noi suntem bucuroși că suntem români și că putem fura în continuare. De ce trebuie să scrii articolele pe care le scrii, când știi foarte bine că nu te citește nimeni. Noi considerăm că nu folosește nimănui ceea ce spui dumneata. Important este ca noi să putem să furăm cât mai mult, să avem bani și să ne bucurăm că suntem români”.

Ștefan POPA POPA’S