Fără nici o ezitare, putem spune că, din păcate, nu avem nici un lider politic care, prin el, prin partid, prin programul pentru țară, să vrea să servească interesele României și, implicit, ale acestui popor. Avem la conducerea partidelor doar cozi de topor care, iremediabil, mai devreme ori mai târziu, își pun partidul în subordonare, mai precis în slujbă proprie, pentru a urca în funcții de conducere în stat și a beneficia de foloase pentru ei și pentru camarila apropiată din partid. Cel mai elocvent în acest sens a fost nu demult „decedatul” Liviu Dragnea care, pentru a-și apăra propria piele, a fost în stare să-și „îngroape” propriul partid, aducând la conducerea țării trei guverne în mai puțin de doi ani, unul mai incompetent ca altul.
Și acum nu îmi pare rău că a „decedat” politic Dragnea, plecat să se mai „răcoreacă” puțin, nici că guvernele ctitorite de el sunt unul mai incompetent ca altul, ci simplul fapt că prin jocurile lor politice, murdare, a „sucombat” țara.
E drept că sunt ajutați din greu atât de opoziție, cât și de președintele Klaus Iohannis, că doar și ei descind din aceeași clasă politică pomenită anterior.
Deși am tot sperat, am tot votat și am așteptat, timp de trei decenii liderii de partid s-au perindat fără nici un folos pentru țară. Acum o serie de politicieni care hălăduiesc prin partide și prin diferite funcții vin și ne promit de ce și cum vor face ei, de cum va renaște această țară, dar nimic de faptul că tot ei au fost la conducere până acum, nimic de faptul că n-au făcut nimic, nimic de felul în care au distrus și au îngenuncheat această țară. Deci vor din nou diverse funcții.
Despre europarlamentare am vorbit și am amintit dintre politicienii care s-au îngrămădit să ne reprezinte acolo. Nu vom avea nici un folos că ei au ajuns la Bruxelles. Ei vor avea parte de privilegii, imunitate și mai ales mulți bani, diurne și pensii babane. Iar noi, ca de fiecare dată, nimic.
Cel mult vom asista din nou la gâlcevile lor politice care ne vor face, o dată în plus, de râsul lumii.
Acum urmează alegerile prezidențiale. O altă șleahtă de „reșapați” care se dau ca noi pe eșichierul politic. Ei nu știu ce vor face pentru țară. Dar știu ce au făcut Iliescu, Băsescu și Iohannis și tare le-ar plăcea să facă și ei la fel.
Adică a obloji sub cârmuirea lui neo-comuniștii și securiștii, ca Iliescu, de a dezvolta statul procurorilor și a-și promova „parașutele”, gen Traian Băsescu.
Vă mai amintiți? Elenei Udrea i-a dat două ministere pe mână, de are aceasta bani și acum de nu știe ce să facă cu ei. Ori poate numirea lui Săftoiu la SRI după „pohta ce-a pohtit-o” doamna Săftoiu.
Să fii președintele României și să afirmi în gura mare că ai numit șef al SRI un ins doar pentru că a dorit acest lucru soția lui și să fii în continuare președinte, asta doar în România s-a putut și, se pare, se mai poate. Iohannis a fost cel care s-a plimbat în voie, după pofta inimii, prin țară și străinătățuri, a urcat în grad, ca și Băsescu și Iliescu, generali cât încape, apoi nu știa nimic de procurorii corupți de la Pitești ori de la Satu Mare. Tot el a ținut-o în funcție pe Laura Codruța Kövesi ca fiind „minunea” fără care această țară ar claca, „minunea” care atât s-a luptat cu corupția de am devenit una dintre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană. Iar pe după „preabunul” Iasim al lui Băsescu, l-a pensionat cu sute de milioane pe „preabunul” Lazăr Augustin.
Bineînțeles că domnul Klaus Werner Iohannis mai vrea un mandat, alături de el Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta și, de ce nu?, Viorica Dăncilă. Ea care nici nu știe cum a ajuns prim-ministru, nu mai are nici o măsură și crede că este tocmai bună pentru această funcție.
Deci aceleași Mării, cu alte pălării! După modelul Lăpușneanului, ce contează că noi nu-i mai vrem, ei ne vor în continuare, mai precis se vor în funcții de conducere, să beneficieze de imunitate și facilități, să se bucure de salarii și pensii pe care singuri și le-au dat. Și, tocmai acum când trebuie să se bucure de aceste avantaje, ne-am găsit noi să le încurcăm socotelile. Tocmai că nu le încurcăm. Suntem prostiți din start, adică prin faptul că avem de ales între un Iohannis, Tăriceanu, Ponta, Dăncilă&Company, adică tot un drac. Oricare dintre aceștia dacă va deveni președinte, în România nu se va schimba nimic. Vom fi același stat măcinat de corupție, vândut la străini, cu oameni care fug încotro văd cu ochii, conduși de o clică, de o camarilă politică transpartinică îmbogățită halucinant peste noapte.
Chiar în aceste momente asistăm cum „haitele” politice se sfâșie fără nici o rușine. Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu este susținut de Viorica Dăncilă, care dorește „ciolanul” pentru ea, îi arată acesteia „pisicul” Ponta, adică o alianță cu Pro-România... Dar în același timp ar vrea și la guvernare... Ceea ce „pisoiul” Ponta nu prea vrea... El vrea o altă guvernare și o spune atât de senin de parcă el nici nu a fost vreodată la guvernare în țara aceasta... Ce a făcut atunci? A uitat. Acum ar dori din nou, pentru că, după cum a văzut, bine a fost... A fost bine pentru el și a-i lui... Pentru că țara de izbeliște a fost și tot astfel a rămas...
În tabăra opoziției, PNL îl trage pe Iohannis după el, ori invers, în timp ce Barna trage brazdă de unul singur... Și parcă aș merge pe mâna lui, părând a fi cel mai credibil până la așa zisa alipire de PLUS, adică un minus incalculabil socotind că Dacian Cioloș e cel din vechea gardă, conducând un partid alcătuit doar din câțiva membri. De ce ai face o alianță care să te tragă în jos dacă ești curat și nu ai de dat socoteală la nimeni? Greu de spus. Dar cum să-l votez eu pe Dan Barna președinte în tandem cu Dacian Cioloș premier? Dar nu-l știu eu pe Dacian Cioloș? Adică nu-l știm noi de pe vremea când era premier? Ce minuni a făcut cu doamna Prună? Și acum reșapatul se dă ca nou.
Atâta vreme cât aceștia sunt candidații noștri la prezidențiale, țara noastră nu are nici o șansă. Nici o șansă să scape de corupție, nici o șansă să scape de spoliere, nici o șansă să scape de aservire străinilor, nici o șansă să scape de sărăcie.


Petru Vasile TOMOIAGĂ