A început școala și am văzut cât haos și diletantism există. În definitiv, este o bătaie de joc, de la ministră, până la ultimul angajat al unei grădinițe sau creșe. Nu mai vorbesc de faptul că foarte mulți profesori sunt infectați cu COVID-19. Unde s-au infectat? S-au dus, de exemplu, la mare, s-au înghesuit pe acolo, iar acum ne punem problema ce se întâmplă cu acești infectați. Am văzut că la Suceava sunt vreo 25 de infectări din rândul profesorilor, așa cum mai sunt și în alte părți. Am văzut și un părinte care era infectat cu COVID-19 și-a condus copilul la școală, ceea ce mi se pare o inconștiență totală. În școli nu se respectă în totalitate regulile impuse; unele reguli sunt foarte bune, dar nu sunt aplicate. La fel cum s-a întâmplat de la începutul pandemiei... Așa s-a ajuns la acest număr foarte mare de infectări zilnice și la situația dezastruoasă care există la ora actuală vis-à-vis de pandemie. Iar medicii care se ocupă de o jumătate de an de cazurile acestea sunt pur și simplu epuizați. La foarte multe școli de la sate nu se respectă igiena, nu au apă curentă, toaletele sunt vai și amar.
Este la modă și se practică la scară aruncatul în aer al bancomatelor. Propun ca fabricile care produc aceste bancomate să le arunce în aer direct, pentru că ele nu conțin bani, spre deosebire de cele pe care la aruncă în aer infractorii. Iar aceștia din urmă nu sunt prinși, ba mai mult, se spune că în unele zone sunt mână în mână cu organele statului. Alții acționează la pont și știu când sunt încărcate bancomatele.
Se apropie alegerile locale și văd că avem iarăși o circotecă de zile mari. Îmi este lehamite, pur și simplu, de ceea ce văd, adică își dau în cap unii altora. Canibalismul politic nu este un lucru onorant pentru noi, ci ceva balcanic care ne dezonorează total, ne trimite înapoi la comuna primitivă, pur și simplu! Ce să mai zic de secțiile de votare, care sunt neorganizate. Cine știe cum se vor derula alegerile, doar pentru că așa vor mușchii unora să se întâmple...
După cum vedem, în societate continuă să-și desfășoare activitatea tot felul de oameni care au impresia că sunt formidabili, dar nu au făcut absolut nimic și nu au nici o valoare. Aceștia se găsesc și în partide, și în diferite găști, care au acaparat și erodează întreaga societate. Se continuă această descompunere a societății românești, fenomen de care eu vorbesc de atâta timp. Cu cine se va mai prezenta țara aceasta peste hotare, în locurile importante din lume?
Tăiatul pădurilor continuă bine-mersi. Vedem cum băieții care încalcă legile în acest sens atacă polițiști, jandarmi, oameni de ordine...
Sunt lucruri care mă fac să nu am nici o satisfacție când scriu această tabletă. Aceasta pentru că, repet, în țară este o bătaie de joc generalizată.
Am văzut că acest post extraordinar de televiziune creat de Adrian Sârbu merge mai departe, chiar dacă întâmpină niște greutăți. Bineînțeles că se găsesc oameni care să le bage bețe-n roate. Nu odată l-am văzut cu cătușele la mâini pe Adrian Sârbu și nimeni nu și-a cerut apoi scuze că i le-au pus degeaba... Mă aștept la tot felul de lucruri de acest gen. Văd că la mine au renunțat, n-au reușit să-mi facă mare lucru. Voi continua cu același aplomb să-mi fac treaba de gazetar, semnatar al acestei tablete.
Sper că Dumnezeu ne vede, ne va lumina calea și ne va ajuta să pășim pe drumul cel drept.

Ștefan POPA POPA’S