Primarii PNL Timiș nu renunță la ideea de a nu avea candidat propriu la alegerile pentru șefia Consiliului Județean. Aproximativ 30 de edili și-au arătat azi din nou susținerea pentru Alin Nica, transmițând mesajul că vor merge alături de acesta și nu vor vota nicidecum PSD. A fost realmente o baie de mulțime în fața sediului PNL Timiș, mai mulți edili luând cuvântul pentru a transmite un mesaj tranșant conducerii centrale a partidului: „Lăsați-ne să ne batem și să câștigăm atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș.
Iată ce a declarat Alin Nica: „Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației de a vă alătura acestei declarații de presă. Mesajul principal pe care vreau să vi-l transmit este că Timișul nu este de vânzare.

Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator ca să îl las pe Simonis să candideze. Am refuzat.

Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să îmi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune contracandidați PSD în localitățile lor. Însă la Simonis, până și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă, unde îl avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent: chiar fratele lui Simonis.

Varianta propusă de Simonis Timișului nu este o alianță, ci un mijloc de a scăpa de votul real al cetățenilor. Sunt inacceptabile listele comune, atunci când PNL are, la județ, 17 consilieri, iar PSD-ul 7.

Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațere, în special nu lui Simonis.

Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem sigur că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei.

Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean, și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă.

PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD. Însă cel mai bine este să îi las chiar pe ei să își exprime punctul de vedere”.

Până în prezent, 31 de primari liberali au semnat pentru susținerea lui Nica.