Președintele organizației de tineret a PNL Timiș, Ionuț Sîrbu, și-a dat demisia și a anunțat că se alătură lui Alin Nica, președintele CJ Timiș, care a trecut la partidul Forța Dreptei și candidează pentru un nou mandat din partea Alianței Timișoara Unită.

„În aceste vremuri în care unii consideră că a respecta principii și a avea valori reprezintă slăbiciuni, eu mă încăpățânez să cred în adevăr și în dreptate.

Am intrat de tânăr în politică având convingerea că sistemul trebuie schimbat din interior. Sunt nemulțumit și eu, ca mulți alții, de felul în care merg lucrurile în țara noastră dar mi-am dat seama că nu pot schimba nimic stând pe margine și înjurând.

Am ales PNL pentru că valorile și doctrina acestui partid răspundeau principiilor mele de dreapta. Sigur, nu erau toate perfecte dar am găsit în jurul meu oameni care să mă ghideze și să mă ajute să înțeleg mai bine. Unul dintre acești oameni este Alin Nica. La 23 de ani Alin Nica era cel mai tânăr primar din Romania, apoi a ajuns președinte al Consiliului Județean Timiș beneficiind de un vot masiv din partea locuitorilor din Timiș. Am văzut în el perseverență, implicare și o dedicare pe care nu le-am întâlnit la mulți oameni politici. Pentru mine Alin Nica este un model de om politic care muncește pentru cei care l-au ales cu sinceritate și transparență.

În totală opoziție am văzut în conducerea PNL de la București oameni bătrâni la suflet și la minte, politicieni preocupați de interese mărunte, dispuși să vândă orice pentru câștigul lor personal. Pentru mine tendințele totalitariste și alipirea PNL unui alt partid față de care nu am afinități politice reprezintă o direcție de neacceptat.

De aceea am decis sa îl urmez pe Alin Nica în proiectul său ambițios de a câștiga a doua oara președinția CJT. Demisionez din toate funcțiile pe care le-am avut în PNL Timiș cu speranța că într-o zi ne vom întoarce alături de toți liberalii autentici care au fost îndepărtați din partid și vom reconstrui pe baze noi și curate un partid liberal adevărat de care Romania are nevoie”, a transmis Ionuț Sîrbu.