„Mi-a spus că-mi violează mama. Am reacționat ca un bărbat, nu ca un robot, pentru că și noi avem sentimente. A fost însă o discuție privată și recunosc că am greșit. Nu mă caracterizează o astfel de reacție”. Așa a explicat Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, modul în care i s-a adresat liderului AUR, George Simion. Reamintim că Alfred Simonis i-a spus lui George Simion că îi sparge dinții, după ce i-a adresat injurii care nu pot fi reproduse.

Pe de altă parte, Simonis s-a referit la ședința de mâine a guvernului, care se ține în premieră la Timișoara și despre care a spus că ”domnul Nica o murdărește”. Președintele PSD Timiș spune că Alin Nica încearcă să blocheze cu orice preț venirea guvernului la Timișoara, dar în zadar:

„Nimeni n-a pretins nimic în schimbul acestei ședințe a Guvernului României la Timișoara. Guvernul României vine la invitația noastră la Timișoara, într-un semn de solidaritate și de manifestare a interesului față de proiectele acestui județ și municipiu. Nimeni nu trebuie să facă plecăciuni guvernului pentru că vine la Timișoara. Semnalul pe care guvernul îl dă cu privire la sprijinirea proiectelor județului Timiș este unul de bun augur. În același timp, este o premieră pe care domnul Nica o murdărește.

Manifestările domniei sale sunt pentru a bloca cu orice preț venirea guvernului și adoptarea hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor economici pentru Stadionul «Dan Păltinișanu». Vreau să spun din start că nu va reuși să blocheze nimic, că îi convine, că nu-i convine. Guvernul va veni la Timișoara, va adopta acea hotărâre, dar și altele pentru Timișoara și pentru Timiș”.