Schimbarea Guvernului, așa cum bine spunea un prezentator tv ieri, a venit cu „vești bune pentru unii și vești proaste pentru toți”.

Vătaful Liviu Dragnea este din nou pe cai mari, după ce fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu, s-a pus „de-a pârcu”, cum se spune, și nu a mai catadicsit să-i asculte ordinele. Și-a numit o nouă marionetă pe postul de șef al Executivului și, pentru ca tacâmul să fie complet, și-a dat și arama pe față, anunțând modificări importante ale programului de guvernare.

Această „țopăială economică”, după cum o numea președintele Iohannis, nu ne arată altceva decât faptul că PSD și ALDE nu dau doi bani pe electoratul care (fie că ne place, fie că nu) le-a dat votul. În plus, s-a venit cu aproape aceeași formulă guvernamentală, cosmetizată pe ici, pe colo, de ochii lumii. Însuși șeful Guvernului a fost ministru în Cabinetul Grindeanu, și încă unul cu greutate, din moment ce la evaluarea lui Darius Vâlcov, la capitolul obiective realizate trona un mare și frumos zero.

Alături de Tudose, le regăsim pe „trâmbițele” lui Dragnea, Carmen Dan, Olguța Vasilescu, dar și pe miniștri Daea sau Meleșcanu (care declara în fața parlamentarilor care l-au audiat că „ceea ce-l califică pentru post este faptul că e... calificat”). Așadar, Guvernul neperformant de ieri dă miniștrii performanți de astăzi, ceea ce justifică și titlul acestui articol.

Rămâne de văzut cât va rezista această formulă și ce toane mai are vătaful de Teleorman, care riscă să arunce România pe o pantă extrem de periculoasă.

Anton BORBELY