Fostul premier Sorin Grindeanu a precizat că evaluarea internă făcută de PSD şi care a dus la căderea Guverului pe care l-a condus nu a avut nicio legătută cu realitatea, dovadă fiind cifrele pozitive date publicităţii de către INS, în cursul zilei.

„Cifrele publicate de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Produsul Intern Brut a crescut în semestrul I 2017 cu 5,8% pe seria brută, iar în trimestrul II creşterea a fost de 1,6% faţă de trimestrul anterior şi de 5,9% faţă de acelaşi trimestru din 2016, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 5,9% pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier; în semestrul I 2017, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2016, cu 5,8%, pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier”, se arată într-un comunicat al INS.

Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul II 2017, fiind revizuită faţă de varianta publicată în 7 iulie 2017, precizează INS. Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 1,7% la 1,8%.

Guvernul Grindeanu a fost demis, în iunie, prin moţiune de cenzură depusă de formaţiunile politice care l-au susţinut la învestire, respectiv PSD şi ALDE, motivul oficial fiind refuzul premierului de a demisiona, ca urmare a evaluării interne negative atribuită fostului ministru Darius Vâlcov.

Ce n-a înțeles Grindeanu din toată această afacere (sau se face că nu înțelege) este că și dacă ar fi făcut ca în România să curgă numai lapte și miere, tot ar fi fost demis, din moment ce nu a putut trece celebra Ordonanță 13 prin care îl scăpa pe tătucul Dragnea de trecutul său penal...

A. BORBELY