Pentru ca turiștii care vizitează Timișoara, Capitală Culturală Europeană în anul 2021, să fie întâmpinați în condiții cât mai bune în municipiul bănățean, Ministerul Transporturilor din România sprijină reabilitarea și modernizarea Gării de Nord din Timișoara, una din cele trei porți de intrare în oraș. În acest sens, Ministerul Tansporturilor a alocat din buget, suma de 16 milioane lei. Printre lucrările ce se vor efectua pentru modernizarea Gării de Nord din Timișoara, amintim, reabilitarea fațadei clădirii, a peroanelor și a tunelului pietonal.
Gara de Nord din Timișoara este considerată gara cea mai mare din Regiunea de Vest a României și una dintre cele mai aglomerate gări din țară, iar prima ei clădire a fost construită între anii 1897 - 1899. Prin Gara de Nord, Timișoara este legată de celelalte orașe din România, dar și din Europa.
„În calitate de Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor, voi promova și susține toate proiectele de infrastructură, pentru ca Timișoara să fie poziționată pe harta țării acolo unde îi este locul”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Sîrbu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Cornel Seracin