Președintele României, Traian Băsescu, a fost invitat de către primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, să participe la Zilele Orașului. Evenimentul va avea loc în perioada  4-7 septembrie 2014. Sânnicolau Mare este locul în care Traian Băsescu și-a lansat candidatura pentru cel de-al doilea mandat, în 2009. Președintele României a promis că, în ultima zi de mandat, va fi prezent  în orașul timișean. „În 2009, mi-am anunțat intrarea în cursa electorală la Sânnicolau Mare. I-am promis primarului și vă promit tuturor că, în toamnă, în ultima zi în a funcției de președinte al României, voi fi la Sânnicolau Mare”, a declarat, în urmă cu cinci ani, Traian Băsescu.
Vizita președintelui se va încadra în programul evenimentului, care mai cuprinde competiţii sportive, spectacole de muzică populară şi concerte.  Autoritățile locale au anunțat că Daniela Gyorfi, Corina, Liviu Hodor & Mona, D-Cent Band și Ricardo Caria.
Prezent în luna mai a acestui an, la o dezbatere a Mişcării Populare, şeful statului a dezvăluit că vrea să își încheie mandatul în Banat, la Sânnicolau Mare.
Alexandru Virgil STOICA