Din ce in ce mai multă lume apelează la soluțiile de încălzire electrică în pardoseală și totuși mai ieftine decat gazul. Pare imposibil, mai ales că românii cunosc, pe bună dreptate, sisteme electrice mult mai scumpe în consum decât gazul, cum ar fi centrala electrică sau radiatoarele electrice. Atunci cum poți avea un sistem de încălzire economic? La această întrebare răspunde compania AMASS, dedicată pe soluții economice de încălzire și care explică cum clienții săi pot obține performanțe 500-600 ron medie lunară pe timp de iarnă pentru o casă 130-140 mp izolată termic.

Sistemele de încălzire economice au 4 funcții de economie, funcții ce reduc considerabil consumul. AMASS implementează 2 soluții care respectă aceste funcții (radiatoarele cu rocă vulcanică și încălzirea electrică în pardoseală):

- Inerția termică - capacitatea de a reține căldura și a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inertie: sobă versus șemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oțel).

- Automatizarea cu funcții speciale de reducere consum din spatele programelor termostatelor AMASS (în afară de programele uzuale, sistemele dețin funcții speciale suplimentare, în spatele programelor, care au ca rol diminuarea consumului).

- Eficiența energetică: în cazul încălzirii electrice în pardoseală, puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică. În cazul radiatoarelor cu rocă vulcanică AMASS, eficiența este dată de dublarea suprafeței radiante, fețele radiatorului fiind în format evantai. Astfel, ambele sisteme, pe lângă că vă pot oferi posibilitatea să le racordați la sisteme care vă oferă măcar parțial independență energetică, diminuează investiția în acestea.

- Resursa inepuizabilă – energia electrică este singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic și inepuizabil. Deja, când alegem un sistem de încălzire dacă ne dorim măcar independență energetică parțială sau consum redus, alegem un sistem care folosește resursa inepuizabilă energetică. 

Trebuie reținut că sistemul de încalzire electrică în pardoseală nu aduce economie în consum dacă reședința dumneavoastră nu este izolată termic. Pereții, șarpanta, soclul casei, șapele trebuie izolate termic pentru ca toată căldura acumulată să poată fi stocată în anvelopa clădirii și a fi folosită exclusiv în interiorul casei. O casa izolată corect, fără să fie pasivă, are o pierdere de căldură pe verticala încăperii de 1°C la 1 m înălțime, astfel diferența între pardoseală și tavan n-ar trebui să fie mai mare de 3°C.   

Cei care optează pentru încălzire electrică în pardoseală se bucură și de confort termic. Corpul omenesc, pentru a fi în confort maxim termic, necesită o anumită mișcare a aerului cald pe verticala încăperii. Specialiștii au descris astfel o curbă termică ideală pentru corpul omenesc. În funcție de unde este poziționată sursa de încălzire, plafon, pardoseală, radiator etc, fiecare sursă descrie o mișcare a aerului cald pe verticală, specifică. Curba termică rezultată pentru sistemul de încălzire în pardoseală este aproape perfect suprapusă peste curba termica ideală a corpului omenesc, ceea ce explică de ce ne simțim atât de bine într-o cameră în care avem încălzire în pardoseală, fără răceli și misacre de particule de praf.

Sistemele de încălzire electrică în pardoseală instalate de AMASS au o durată de viață foarte mare și oferă siguranță în exploatare, astfel garanția este cea mai mare din piață de 25 ani. Fiecare cablu încălzitor este fabricat în Danemarca și întreaga soluție este gândită și implementată de AMASS ca să vă bucurați și de economie în consum.

Mai mult decât atât, încălzirea în pardoseală nu ocupă spațiu, conferind spațiului eleganță și stil. Întregul sistem este îngropat în șapă, permițând o decorare elegantă a încăperilor, mai ales cele cu suprafețe vitrate mari.

Făcând referire la sănătatea celor care folosesc astfel de sisteme, ele sunt cele mai sănătoase sisteme de încălzire, reglează leucocitele și limfocitele și coboară adrenalina, stresul. Nu se creează curenți de aer, astfel nu există diferențe de temperatură, ceea ce înseamnă o mișcare diminuată a prafului. Este eliminată și senzația de aer uscat data de sistemele bazate pe radiatoare, fiind recomandat medical persoanelor alergice la praf.

AMASS este firma cu o experiență considerabilă, care oferă astfel de soluții de încălzire pentru case din Timișoara, dar și pentru altfel de construcții, asigurând o garanție de 25 de ani pentru produsele sale, singurele produse fabricate exclusiv în Danemarca. Astfel, luând în calcul toți acești factori, casele cu încălzire electrică în pardoseală  ajung la o medie orară de 10-12wh/mp energie consumată în perioada de iarnă pentru o casă izolată termic corect.

Așadar, sistemul de încălzire în pardoseală este ideal pentru casele și construcțiile din Timișoara care își doresc consum redus, investiție mică, siguranță, confort și mai ales posibilitatea de independență energetică măcar parțial.

Acum, în sfârșit, ca și în celelalte țări europene, legislația din România începand cu 2018-2019 permite consumatorilor casnici să inducă vara surplusul de kwh produși de panouri fotovoltaice în rețeaua publică și iarna să fie compensați. În plus, este declanșat și programul Casa Verde care sponsorizează investiția în panouri fotovoltaice. Astfel, alegerea sistemului dumneavoastră de încălzire ia în calcul sistemele de încălzire care să vă permită, măcar parțial,  independență energetică cu un cost de investiție diminuat, obținut din coborârea necesarului de kw pentru casa  dumneavoastră. 

AMASS este firma cu peste 15 ani experiență care vă poate oferi sisteme de încălzire conectate la progres și economie de consum cu creșterea calității vieții dumneavoastră în propriul cămin !