Echipa de baschet masculin B.C. Timişoara a evoluat pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”  împotriva formaţiei B.C. Mureş Târgu Mureş. Partida a contat pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin şi a adunat în tribune aproximativ 1.000 de spectatori, veniţi să-şi încurajeze favoriţii.
Lansarea simbolică a startului jocului de baschet a fost realizată de Radu Suciu, fost golkeeper în echipa de fotbal Politehnica Timişoara, câştigător al Cupei României cu formaţia studenţească, în anul 1980.
Jocul de sâmbătă s-a caracterizat prin echilibru, cele două echipe mergând umăr la umăr, scorul evoluând foarte strâns. După primul sfert, oaspeţii conduceau cu 25:20. Timişorenii revin în sfertul al doilea, îl încep foarte decişi să refacă diferenţa de pe tabela de marcaj, îşi adjudecă acest sfert cu 25:22, insuficient pentru a egla la general echipa din Târgu Mureş, echipă care încheie prima parte a jocului în avantaj, 47:45.
Sfertul trei este adjudecat de B.C. Timişoara, timişorenii având la finalul său un scor de 28:23, iar după acest sfert se părea că Timişoara ar putea învinge echipa din Târgu-Mureş. Lucrurile nu au stat chiar aşa. Sfertul patru a fost foarte strâns, iar din evoluţia celor două echipe ar fi fost greu de anticipat ce va urma.
La un atac al vizitatorilor, timişorenii recuperează mingea şi declanşează un contraatac în care Jason Conley scapă singur spre coşul echipei vizitatoare. Ajuns sub coş, baschetbalistul Timişoarei nu reuşeşte să introducă mingea în inel, deşi nu era împiedicat de vreun adversar. Ratarea lui Conley se poate spune că a fost momentul decisiv al jocului, faza aducând descurajare în tabăra echipei bănăţene, iar oaspeţii reuşind, la puţin timp, un coş de trei puncte prin Goran Martinić. Totul s-a petrecut în minutul 34, atunci când scorul era 81:81.
B.C. Mureş Târgu Mureş câştigă această partidă cu scorul general  99:93, dobândeşte două puncte, iar B.C. Timişoara este nevoită să se mulţumească doar cu punctul ce revine echipei învinse şi menţinerea pe un loc în afara play-off-ului.
Performerul echipei B.C. Timişoara a fost, în acest joc, Nikola Gacesa, baschetbalistul reuşind 23 puncte şi 10 recuperări. Au mai reuşit puncte pentru B.C. Timişoara, Zlatko Jovanović (21), Jason Conley (16), Nikola Vasoiević (10), Darren Fenn (8), Anthony Lee (5), Dragoş Andrei (4), Flavius Lăpuşte (4) şi George Toth (2).
De la B.C. Mureş Târgu Mureş cei mai bunio marcatori au fost Ivan Jelenić  (23 puncte), Goran Martinić (22), Alexandar Mladenović (20).
Dan Păltinișanu, fostul baschetbalist al Timişoarei, a evoluat aproape patru minute pentru echipa din Târgu Mureş, reuşind în acest timp o recuperare ofensivă şi o pasă.
Cornel SERACIN